HAVELSAN’dan Milli Biyometrik Veri Yönetim Sistemi Açıklaması

Sıradaki içerik:

HAVELSAN’dan Milli Biyometrik Veri Yönetim Sistemi Açıklaması

Türksat ve T3 Vakfı İşbirliğiyle Model Uydu Yarışması Başladı

78 okunma — 20 Mayıs 2024 15:23
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 664b40d16e62a

Üniversite Öğrencilerine Uydu Projesi Deneyimi

Türksat tarafından 2016’da başlatılan ve 2018’de T3 Vakfı ile imzalanan sözleşmeyle TEKNOFEST organizasyonuna dahil edilen Model Uydu Yarışması başladı. Bu yarışma ile üniversite öğrencilerinin düşük bütçelerle gerçek uydu projesi deneyimi kazanması hedefleniyor.

Uydu Projelerinin Tüm Aşamalarını Kapsayan Yarışma

Yarışmada katılımcılar, telemetri ve iletişim gereksinimlerini karşılayan, otonom yapıyı sağlayan ve disiplinler arası çalışan küçük bir uydu geliştirerek üretecekler. Böylece katılımcılar, uydunun tasarım, üretim ve görev sonrası değerlendirme gibi tüm süreçlerini öğrenme fırsatı bulacaklar.

Uzay Teknolojilerinin Milli Olarak Üretilmesine Katkı

Yarışma, uzay teknolojilerinin milli olarak üretilmesine de katkı sağlarken öğrencilere sektörde faaliyet gösteren kurumlar, şirketler, uzmanlar ve mühendislerle iletişim imkanı sunuyor. Ayrıca, Türkiye’de uzay teknolojileri alanında insan kaynağı yetiştirilmesini hedefliyor.

Yarışmanın Aşamaları ve Ödüller

Yarışma, proje planı ve organizasyon şeması, ön tasarım inceleme ve kritik tasarım inceleme raporları, yeterlilik inceleme aşaması, uçuşa yeterliliğin kontrolü ile roketle uçuş etaplarından oluşuyor. Model uydular, Aksaray Hisar Atış Alanı’nda gerçekleştirilecek uçuş etabında yarışacak ve ödüller bu yıl Adana’da yapılacak TEKNOFEST 2024 etkinliğinde takdim edilecek.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli