Kayserispor Başkanı Ali Çamlı’nın Hakeme Saldırı Girişimi

Sıradaki içerik:

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı’nın Hakeme Saldırı Girişimi

HAVELSAN’dan Milli Biyometrik Veri Yönetim Sistemi Açıklaması

68 okunma — 20 Mayıs 2024 13:14
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 664b22796b9d7

HAVELSAN ve BİYOTEKSAN İş Birliğiyle Milli Parmak İzi Tanıma Sistemi Ülke Genelinde Devrede

HAVELSAN, yerli ve milli olarak geliştirilen BİYOTEKSAN ürünü Ulusal Biyometrik Veri Yönetim Sistemi’nin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde saat 14.00 itibarıyla devreye alındığını açıkladı.

Yerli Teknolojiyle Geliştirilen Sistemler Kademeli Olarak Kullanıma Alınıyor

BİYOTEKSAN tarafından HAVELSAN’ın mühendislik kabiliyetleriyle geliştirilen yerli parmak izi tanıma sistemi, ilk olarak 26 Mart 2021’de Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nde kullanılmaya başlanmıştı. Ardından 7 Ocak 2022’de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 81 ilde kullanılmaya başlandı.

Ulusal Biyometrik Veri Yönetim Sistemi’nin Kapsamı Genişliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nda kullanıma alınması için çalışmalar başlatılan yerli parmak izi tanıma sistemi, Ulusal Biyometrik Veri Yönetim Sistemi Projesi kapsamında olay yerinden alınan parmak izlerini tespit etme özelliğine sahip olacak.

Milli Biyometrik Veri Sistemleri Güvence Altına Alınıyor

İçişleri Bakanlığı, HAVELSAN ve POLSAN arasında imzalanan protokolle başlatılan Ulusal Biyometrik Veri Sistemi Projesi ile parmak izi, avuç izi, damar izi, yüz, iris, retina, ses gibi tüm biyometrik tanıma teknolojilerinin yerli ve milli olarak geliştirilmesi hedefleniyor. Bu sayede milli güvenliğin sağlanması amaçlanıyor.

Geliştirilen milli biyometrik sistemlerin yurt içinde ve dışında hayata geçirilmesi amacıyla HAVELSAN ve POLSAN ortaklığında BİYOTEKSAN kuruldu. Jandarma Genel Komutanlığı’nın da sistemi kullanıma almasıyla milli biyometrik sistemlerin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli