2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı 12 Branşta Yarışacak

Sıradaki içerik:

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı 12 Branşta Yarışacak

Orangutan Rakus’un Şaşırtıcı Davranışı: Doğal İlaç Kullanımı

27 okunma — 04 Mayıs 2024 13:14
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 66360a75009c8

Gunung Leuser Ulusal Parkı’nda İlginç Gözlem

Endonezya’nın Güney Aceh kentinde bulunan Gunung Leuser Ulusal Parkı’ndaki Hayvan Davranışı Enstitüsü’nden bilim insanları, **Rakus** adındaki bir orangutanın davranışlarını incelediklerinde şaşırtıcı bir keşfe imza attılar.

Orangutanın Yaralanması ve İlaç Kullanımı

Evrimsel Biyolog **Caroline Schuppli** ve Bilişsel Biyolog **Isabelle Laumer** liderliğindeki araştırma ekibi, Rakus’un yüzünde derin bir yara olduğunu fark etti. Yaranın bir erkek orangutanla yaşadığı kavgadan kaynaklandığı düşünülen **Rakus**, yaralandıktan sonra normal beslenmesinde olmayan güçlü bir şifalı bitki olan **Akar Kuning** adlı asma türüyle beslenmeye başladı.

Vahşi Hayvanın İlginç Davranışı

Araştırmacılar, Rakus’un bu bitkiyi çiğneyip yarasına uyguladığını gözlemledi. **Isabelle Laumer**, “Bildiğimiz kadarıyla bu, vahşi bir hayvanın güçlü bir şifalı bitkiyi kendi yarasına uyguladığı ilk seferdi” dedi. Daha önce başka hayvan türlerinin de kendi kendilerine ilaç tedavisi gördüğü gözlemlenmiş olsa da, bu durumun etkinliği ve işlevselliği konusunda net bir bilgi olmadığı belirtildi.

Bu olay, doğadaki hayvanların da bazı durumlarda kendi kendilerine tedavi yöntemlerini keşfetme yeteneğine sahip olabileceğini göstermesi açısından bilim dünyası için önemli bir bulgu olarak kayda geçti.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli