Deniz Yüzeyi Sıcaklığı ve Boğa Köpek Balığı Popülasyonu Arasındaki İlişki

Sıradaki içerik:

Deniz Yüzeyi Sıcaklığı ve Boğa Köpek Balığı Popülasyonu Arasındaki İlişki

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği: “İstavrit Avcılığı Durdurulmalı”

43 okunma — 19 Mart 2024 20:08
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 65f9c684f14ec

Yasal Boyun Altında Yakalanan İstavritlerin Durumu

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya, son günlerde yakalanan istavritlerin büyük bölümünün yasal boyun altında olduğunu belirterek, stoklara zarar verilmemesi için bu balığın avcılığının durdurulması gerektiğini söyledi.

Balık Üretimi Türkiye’de Nasıl Yapılıyor?

Özkaya, ülkede balık üretiminin “avcılık” ve “yetiştiricilik” olmak üzere iki şekilde yapıldığını hatırlatarak, Türkiye’nin özellikle yetiştiricilikte Avrupa’da öne çıktığını belirtti. Türkiye’nin levrek ve çipura yetiştiriciliğinde dünyada ilk sırada yer aldığını vurguladı.

Artan Yetiştiricilik ve Düşen Av Miktarı

Özkaya, balıkçılık sektöründe artan yetiştiriciliğe karşı yakalanan balık miktarında düşüş yaşandığını ifade ederek, 2015’te 432 bin ton olan yakalanan balık miktarının 2023’te 330 bin tona düştüğünü söyledi.

Özkaya, balıkçılıkta belirlenen kurallara uymanın stokların artması için son derece önemli olduğunu vurgulayarak, “Son günlerde yakalanan istavrit balıklarının çoğunun yasal boyun altında olduğunu görülüyor. Bu nedenle bu balığın avcılığının durdurulması gerekiyor.”

Denizlerin Korunması ve Balıkçıların Rolü

Özkaya, denizleri koruması gerekenlerin balıkçılar olduğunu belirterek, balıkçıların avladıkları balıkların boylarına daha fazla dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Denizlerde av sezonunun kısa süre sonra biteceğini aktaran Özkaya, vatandaşların da yasal kriterlere uymayan balıkları satın almamasının önem taşıdığını kaydetti.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli