İstanbul Bilişim Milyonlarca TL’yi Nasıl Transfer Etti?

Sıradaki içerik:

İstanbul Bilişim Milyonlarca TL’yi Nasıl Transfer Etti?

Microsoft, Bethesda Oyunlarını Kendi Platformlarına Çıkarmak İstiyor

537 okunma — 19 Ekim 2020 20:22
avatar

Oyuncu

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Microsoft, Bethesda Oyunlarını Kendi Platformlarına Çıkarmak İstiyor yazısının öne çıkarılan görseli

Microsoft bir süredir kancayı Bethesda oyunlarına takmış durumda. Bethesda oyunlarını kendi platformlarına çıkarmayı isteyen Microsoft bakalım bu isteğinde başarılı olabilecek mi?

XBOX Gamepass Nedir?

Xbox platformuna 2017 senesinde gelen yeni üyelik paketi Game Pass, aylık belli bir ücret karşılığında birçok oyunu oynama imkanı sunuyor. 100’ün üstünde oyunu ücretsiz bir şekilde oynamayı sağlayan Xbox game pass ülkemizde 29.99 TL’den başlayan üyelik fiyatlarına sahip.

Sisteme her ay eklenen yeni oyunlarla sayının devamlı arttığını da belirtelim. Üyelik paketine sahip olan kullanıcılar oyunları direkt pc ya da konsollarına indirebiliyor ve gerçeğe eşdeğer bir deneyimle çevrimiçi yada çevrimdışı oynayabiliyor.

Microsoft, Bethesda’yı boşuna satın almadıklarını vurguluyor

Xbox patronu Phil Spencer yapmış olduğu açıklama ile Bethesda oyunlarını PS5 ve öteki platformlara çıkarmayı düşünmediklerini dile getirdi. Daha öncesinde bu konuda sert olmayan açıklamalar yapan Phil Spencer bir nevi 7.5 milyar dolarlık satın almayı boş yere yapmadıklarını da ima etmiş.

Xbox patronu: ‘Bethesda oyunlarını diğer konsollara çıkarmayı düşünmüyoruz’

Microsoft‘un Zenimax ve Bethesda şeklinde alt stüdyoları için yapmış olduğu 7.5 milyar dolarlık yatırımdan bahseden Spencer, Elder Scrolls VI gibi oyunların ancak kendi platformlarında olması gerektiğini dile getirmiş. Kotaku sitesine konuşan Spencer şu ifadelere yer vermiş.

“Bu konuya fazla kafayı takmak istemiyorum. Bu anlaşma mevcut oyunları başka platformlardan ve oyunculardan uzaklaştırmak için yapılmadı. Anlaşma metinlerinin hiçbirinde ‘diğer oyuncuların bu yapımları oynamasına nasıl mani olabiliriz’ şeklinde bir madde yoktu. Daha az insanın değil, daha çok insanın bu oyunları oynamasını istiyoruz. Ama öte yandan konsol, PC, Game Pass ve XCloud şeklinde sahip olduğumuz platformları düşündüğümüzde, bu anlaşmanın bizlere yaraması için bu platformların yeterli bulunduğunu ve bu yapımların ancak bu platformlara çıkması icap ettiğini de düşünüyoruz.”

microsoft xbox ve kontrolcüsü

Anlaşılacağa üzere aslında Microsoft hali hazırda anlaşması yapılmayan oyunların kendi platformlarına özel olacağını söylemek istemiş. Hatırlarsanız Deathloop gibi oyunların PS5 için geleceği açıklanmıştı. Yani şu anda konsol anlaşmaları yapılan oyunlar için bu anlaşmalar bozulmayacak. Fakat çıkış tarihine daha çok vakit olan Elder Scrolls VI gibi oyunlarda ise Microsoft platformlarına bağlı kalınacağını bu açıklamalara bakarak söyleyebiliriz. Spencer daha önce yapmış olduğu açıklamalarda Zenimax yapımlarının öteki platformlara çıkması ile ilgili ‘oyundan oyuna değişebilir’ ifadesinde bulunmuştu.

Microsoft, Bethesda Oyunlarını Kendi Platformlarına Çıkarmak İstiyor yazımız ve bunun gibi birçok teknoloji ve oyun haberleri için Oyunhabertr’yi takipte kalın.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli