Rainbow Six Siege, XBox Gamepass’e Geliyor!

Sıradaki içerik:

Rainbow Six Siege, XBox Gamepass’e Geliyor!

İstanbul Bilişim Milyonlarca TL’yi Nasıl Transfer Etti?

553 okunma — 19 Ekim 2020 17:19
avatar

Oyuncu

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

İstanbul Bilişim Milyonlarca TL’yi Nasıl Transfer Etti? yazısının öne çıkarılan görseli

Hürriyet tarafınca aktarılan bilgilere bakılırsa komiser heyeti raporunda firmanın sahibi olarak görünen Nurettin Yavuz’un gelirine dair herhangi bir evrak bulunmazken; firmanın bütün para transferleri mercek altına alınmış durumda. Hakkında oldukça sayıda soruşturma kararı bulunan Abdurrahman Yakupreisoğlu da İstanbul Bilişim’den hesabına para gönderilen adlardan biri olarak dikkat çekiyor ve Yakupreisoğlu’nun hesabına gönderilen para miktarı 240 bin TL olarak raporda yer alıyor.

İstanbul Bilişim’in paravan şirketlerinden biri, komiser heyeti raporundan yalnızca 4 gün önce kurulmuş

İstanbul Bilişim’den hesabına para gönderilen bir başka paravan firma ise Ukrayna vatandaşı Serhi Dranenko tarafınca kurulan GKM Bilişim. 2019 yılının ağustos ayında kurulan şirkete gönderilen para miktarı ise 8 milyon 751 bin TL. Tahmin edebileceğiniz gibi firmanın resmi kayıtlarda bulunan Şişli’deki adresinde herhangi bir firma bulunmuyor. Ayrıca İstanbul Bilişim’den, hakkında dolandırıcılık davası da bulunan Nurettin Yavuz’a da 4 milyon 947 bin TL para göndermiş olduğu kayıtlara geçmiş durumda.

İstanbul Bilişim CEO’su, aile üyelerine de milyonlarca TL transfer etmiş

stand ve laptop görseli

İstanbul Bilişim’den hesabına milyonlarca TL transfer yapılan isimler içinde İstanbul Bilişim’in CEO’su Önder Yeşiloba’nın eşi, kardeşi ve annesi de bulunuyor. Rapora bakılırsa Yeşiloba’nın eşine aktarılan para miktarı 1 milyon 172 bin TL, kardeşine aktarılan para miktarı 10 milyon TL, annesine aktarılan para miktarı ise 650 bin TL. Kardeş Yeşiloba tarafınca geçtiğimiz sene kurulan sosyal medya firması O. Bilişim’e aktarılan para ise 3 milyon TL.

Komiser heyeti raporuna bakıldığında İstanbul Bilişim’in paravan şirket organizasyonunu yürütenler, tüketicilerin ürünü satın almak için ödedikleri paralar ile çok fazla sayıda gayrimenkul satın aldılar. Alınan 6 gayrimenkul için 5 milyon 573 bin TL para harcandığı aktarılan raporda, 8 gayrimenkulün ise firma kayıtlarında yer almadığı bildirildi. Raporda tüketicilerin ürün bekledikleri bir zamanda, gayrimenkul alınmasının, ticari hayatın olağan akışına aykırı olduğu belirtildi.

İstanbul Bilişim Milyonlarca TL’yi Nasıl Transfer Etti? yazımız ve bunun gibi birçok teknoloji ve oyun haberleri için Oyunhabertr’yi takipte kalın.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli