Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan Adaylığını Duyurdu

Sıradaki içerik:

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan Adaylığını Duyurdu

İstanbul Teknik Üniversitesi Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu Müdürü’nden Yapay Zeka Değerlendirmesi

35 okunma — 14 Nisan 2024 13:06
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 661baa8e4ca19

Yapay Zeka, İnsanların Verimini Artıracak, Mesleklerin Yapısını Değiştirecek

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bıçakçı, yapay zeka alanındaki son gelişmeler ve teknolojinin kötüye kullanımı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yapay Zeka İle Mesleklerin Geleceği

Bıçakçı, yapay zeka çalışmalarındaki ilerlemeleri vurgulayarak, “ChatGPT” ve “Devin” gibi yeni yapay zeka uygulamalarının önemine dikkat çekti. Yapay zekanın iş dünyasında rutin işlerin hızlı bir şekilde yerine getirilmesini sağlayacağını belirtti ve şu şekilde konuştu: “İnsanların verimini müthiş seviyede arttıracağını düşündüğüm yapay zeka, çoğu mesleğin sayısını azaltacak ancak tamamen yok etmeyecek.”

İş Gücünde Değişim ve Siber Güvenlik

Özellikle siber güvenlik alanında yapay zekanın etkilerini değerlendiren Bıçakçı, “deepfake” teknolojisinin siber suçlara yeni riskler getirdiğini ve daha fazla siber güvenlik uzmanına ihtiyaç duyulacağını belirtti. Yapay zekanın siber güvenlik açısından önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

Yapay Zekanın Eğitim ve Güvenlikte Kullanımı

Prof. Dr. Bıçakçı, yapay zekanın eğitim ve güvenlik alanında nasıl kullanılabileceği konusuna da değindi. Özellikle “deepfake” gibi teknolojilerin dolandırıcılık için kullanılmasının önemine dikkat çekti ve farkındalık yaratılması gerektiğini vurguladı.

Yerli Yapay Zeka Çalışmaları

Şirketlerin projelerini korumak için yerli yapay zeka alternatiflerinin üretilmesi gerektiğini belirten Bıçakçı, Türkiye’de açık yapay zeka projelerine dahil olunması gerektiğini ve risklerin değerlendirilerek güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Bıçakçı, yapay zeka konusunda yapılan çalışmaların sadece teknik olarak değil, aynı zamanda etik sınırlar içerisinde kalınarak gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, yapay zekanın gelecekteki rolü hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli