Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan Adaylığını Duyurdu
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bıçakçı, yapay zeka alanındaki son gelişmeler ve teknolojinin kötüye kullanımı hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Bıçakçı, yapay zeka çalışmalarındaki ilerlemeleri vurgulayarak, “ChatGPT” ve “Devin” gibi yeni yapay zeka uygulamalarının önemine dikkat çekti. Yapay zekanın iş dünyasında rutin işlerin hızlı bir şekilde yerine getirilmesini sağlayacağını belirtti ve şu şekilde konuştu: “İnsanların verimini müthiş seviyede arttıracağını düşündüğüm yapay zeka, çoğu mesleğin sayısını azaltacak ancak tamamen yok etmeyecek.”
Özellikle siber güvenlik alanında yapay zekanın etkilerini değerlendiren Bıçakçı, “deepfake” teknolojisinin siber suçlara yeni riskler getirdiğini ve daha fazla siber güvenlik uzmanına ihtiyaç duyulacağını belirtti. Yapay zekanın siber güvenlik açısından önemli bir rol oynayacağını vurguladı.
Prof. Dr. Bıçakçı, yapay zekanın eğitim ve güvenlik alanında nasıl kullanılabileceği konusuna da değindi. Özellikle “deepfake” gibi teknolojilerin dolandırıcılık için kullanılmasının önemine dikkat çekti ve farkındalık yaratılması gerektiğini vurguladı.
Şirketlerin projelerini korumak için yerli yapay zeka alternatiflerinin üretilmesi gerektiğini belirten Bıçakçı, Türkiye’de açık yapay zeka projelerine dahil olunması gerektiğini ve risklerin değerlendirilerek güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini ifade etti.
Prof. Dr. Bıçakçı, yapay zeka konusunda yapılan çalışmaların sadece teknik olarak değil, aynı zamanda etik sınırlar içerisinde kalınarak gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, yapay zekanın gelecekteki rolü hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.