Galatasaray Divan Kurulu Toplantısında Tepki ve Tartışma

Sıradaki içerik:

Galatasaray Divan Kurulu Toplantısında Tepki ve Tartışma

İngiltere’de Dev Deniz Sürüngenine Ait Fosil Keşfedildi

26 okunma — 18 Nisan 2024 13:06
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 6620f09b52251

11 Yaşındaki Kız Çocuğu Tarafından Somerset’te Bulunan Kemikler İlginç Keşfe Yol Açtı

2020 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’nın Somerset bölgesinde 11 yaşında bir kız çocuğu tarafından bulunan kemikler, şimdiye kadar yaşamış en büyük deniz sürüngenine ait olabileceği belirtildi. Kemiklerin, dinozorlar döneminde yaşamış bir deniz sürüngenine, ichthyosaur’a ait olduğu ifade edildi.

Yeni Fosile “Ichthyotitan severnensis” Adı Verildi

Araştırma ekibi, bu devasa deniz sürüngenine “Severn’in dev balık kertenkelesi” anlamına gelen Ichthyotitan severnensis adını verdi. Bristol Üniversitesi’nde paleontolog ve araştırmanın ortak yazarı Dean Lomax, fosil keşfi hakkında şunları söyledi: “202 milyon yaşında ve bir mavi balina uzunluğunda olan bu dev, İngiltere’nin son Triyas döneminden devasa bir ihtiyozor olan Ichthyotitan severnensis’e ait.”

Önemli Bir Keşif

Dean Lomax, bulunan fosilin, muhtemelen resmi olarak tanımlanan en büyük deniz sürüngenini temsil ettiğini belirtti. Fosilin yaklaşık 25 metre uzunluğunda olduğunu ve 202 milyon yıl öncesine ait olduğunu vurguladı. Bu devin yaşadığı dönemde küresel bir yok oluş olayının meydana geldiğini ve deniz sürüngenlerinin bir daha bu boyuta ulaşamadığını söyledi.

Bulunan Fosil Diğer Keşifleri Destekliyor

2018 yılında aynı bölgede büyük bir çene kemiği bulan Paul de la Salle’nin keşfinin, Justin ve Ruby Reynolds tarafından bulunan fosil ile doğrulandığı belirtildi. Fosilin, daha iyi korunmuş olduğu ve benzersiz özelliklere sahip olduğu ifade edildi. Ayrıca, aynı jeolojik zaman diliminde benzer kemiklerin bulunması, tanımlamaları desteklediği ve ihtiyozor kimliğini güçlendirdiği belirtildi.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli