2020’nin En İyi 5 VPN Eklentisi

Sıradaki içerik:

2020’nin En İyi 5 VPN Eklentisi

HDD Nedir? SSD Nedir?

1350 okunma — 14 Aralık 2020 02:32
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

hdd nedir ssd nedir

HDD ve SSD iki farklı depolama teknolojisiyle elde edilmekte olan depolama aygıtlarıdır. Bilgisayarlara baktığımız zaman bu iki farklı depolama aygıtının kullanılmakta olduğunu görürüz. Peki, bu aygıtların özellikleri nedir, aralarındaki farklar nedir? Gelin, yakından inceleyelim.

SSD Disk Nedir?

SSD diskler, günümüzde veri depolamak için kullanılan aygıtlara verilen isimdir. Kısacası son zamanlarda elektrik ve dijitalin vazgeçilmezidir diyebiliriz. Bilişim teknolojinin gelişmeye başladığı dönemlerde bilgisayarların temel donanım araçları arasında çeşitli disk parçaları öne çıkmaktadır. Günümüzde sığmayan verileri depolama alanı sağlayan SSD teknolojisi her geçen gün gelişme göstermeye devam etmektedir. İşletim hızını arttırmaları ve uygulamaların hızla yüklenmesini sağlamaları, veri aktarımını kolay bir şekilde yapmaları sebebiyle günümüzde birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Kişisel bilgisayarların kullanıcıları, bilgisayarlarının daha yüksek bir performans sağlamaları açısından çok fazla SSD diskler tercih etmektedirler.

HDD Disk Nedir?

HDD diskler, hard disk anlamına gelmektedir. Son zamanların vazgeçilmez ürünleri olarak bilinir. Çok hassas ürünler olması sebebiyle çok dikkatli bir kullanım sağlanması gerekir. HDD’ler veri depolanmasını sağlar. Bilgisayarınızda bulunan depolama alanı kısıtlandığı takdirde HDD disklera ihtiyaç duyarsınız. HDD’ ler ilk zamanlarda boyut olarak çok fazla büyük üretilirken günümüzde küçük boyutlarda tasarlanmışlardır. Masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarda mutlaka HDD’ler bulunur. Bellek dolu olduğu zamanlarda bilgisayarın daha hızlı çalışması için bu tür HDD’lere ihtiyaç duyulur. SDD kartlarda olduğu gibi HDD disklerda da veri depolama işlemi gerçekleştirilerek bilgisayarın hızı arttırılır. HDD disklerın bellekleri MB, GB, TB olarak ifade edilir. İhtiyaç duyulması doğrultusunda bellek kapasitesine karar verilerek, HDD’nin kullanımının uzun olmasını sağlarsınız.

SSD ile HDD Disk Arasındaki Farklar Nelerdir?

SSD ve HDD diskler arasındaki farklar oldukça fazla diyebiliriz. Bunlardan ilki dayanıklık farkıdır. HDD’ler yere düşmesiyle tamamen çöp olur diyebiliriz. HDD’leri hafif bir şekilde sarsmanız bile onun çöp olması için bir sebeptir. Son zamanlarda çıkan HDD’ler çok fazla korunaklı olsa da kesin bir çözümdür diyemeyiz. Diğer yandan düzgün ve bakımlı bakıldığı takdirde son derece uzun ömürlü olduklarını söyleyebiliriz. SSD’lerde çarpma veya düşmede hiçbir problem yaşanmaz. Bunun haricinde ses ve ısınma farkları, kullanım şekilleri, fiyat farkları gibi birçok etkenin olduğunu söyleyebiliriz. SSD’leri USB belleklere benzetebiliriz. Aslında HDD ve SSD aynı işlemi görürler. Fakat detay farkları çoktur.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli