‘Ruh Hassası’ Gösterisinde Kadın – Erkek ilişkilerine Çözüm Aranacak

Sıradaki içerik:

‘Ruh Hassası’ Gösterisinde Kadın – Erkek ilişkilerine Çözüm Aranacak

Google Çalışanları İsrail’e Yapay Zeka Teknolojisi Verilmesini Protesto Etti

27 okunma — 17 Nisan 2024 15:08
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 661fbbad085aa

Protesto ve Gözaltına Alınmalar

‘The Washington Post’un haberine göre Google çalışanları, New York ve California’nın Sunnyvale kentlerindeki ofise giderek firmanın İsrail’e gelişmiş yapay zeka teknolojisi verilmesini kapsayan “Nimbus Projesi” anlaşmasını protesto etti. Ofiste saatlerce oturma eylemi yapan çalışanlar, Google’ı protesto sloganları atarak 1,2 milyar dolar değerindeki anlaşmadan çekilmedikçe eylemlerine devam edeceklerini belirtti. Polisin uyarısına rağmen eylemlerine devam eden 9 çalışan gözaltına alındı.

Amazon Çalışanları da Protestoya Katıldı

New York ve California eyaletlerindeki ofislerin önünde yapılan gösterilere Amazon çalışanlarının da katıldığı belirtildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, oturma eylemleri ve gözaltına alınan çalışanların anları yer aldı.

Nimbus Projesi ve Anlaşma Detayları

Nimbus Projesi, veri depolama, toplama, analiz, motif ve özellik tanımlama gibi işlemleri sağlayan bir bulut ve makine öğrenimi sisteminden oluşuyor. Nisan 2021’de İsrail ile Google ve Amazon arasında imzalanan 1,2 milyar dolarlık projenin İsrail’in yerel bulut depolama sunucu merkezlerini kurmasını sağladığı belirtiliyor. Projeye dair Google çalışanlarına bilgi verilmediği ve projenin gizliliği nedeniyle endişelerin olduğu ifade ediliyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli