Şanlıurfa’da At Yarışı Faciası!

Sıradaki içerik:

Şanlıurfa’da At Yarışı Faciası!

Gazi ve Çukurova Üniversitelerinden Ortak Çalışma: Mikroplastiklerin Beyin Hücrelerinde Tespit Edildi

42 okunma — 22 Nisan 2024 15:07
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 662652f179dfc

GÜ ve ÇÜ Öğretim Üyelerinden Ortak Çalışma

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Çeltikçi ve Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Gündoğdu’nun mikroplastiklerin beyin hücrelerinde varlığını tespit ettiği bilimsel çalışma uluslararası alanda ses getiriyor.

Plastiğin Günlük Hayattaki Yaygınlığı

Doç. Dr. Çeltikçi, plastiklerin günlük hayattaki yaygınlığına dikkat çekerek, kumaşlardan araba direksiyonuna, su şişelerinden ilaç kutularına kadar birçok üründe plastik bulunduğunu vurguladı.

Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi

Yaklaşık 100 yıldır insanların plastiklerle iç içe olduğunu belirten Çeltikçi, yaptıkları araştırmada beyin hücrelerinde mikroplastiklerin varlığını belirlediklerini açıkladı.

Beyin ve Plastik Etkileşimi

Beynin diğer organlardan farklı olduğunu belirten Çeltikçi, mikroplastiklerin beyin hücrelerine zarar verip vermediğini ve hastalıklara neden olup olmadığını araştırdıklarını dile getirdi.

Uluslararası İlgiler

Araştırmanın önemli bulguları Kanada’da bir belgeselde ve The New York Times’ta makale olarak yer aldı. Bu gelişmeyle birlikte birçok ülkeden AR-GE çalışmaları için teklifler geldiği belirtildi.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli