Trendyol Süper Lig’de Başakşehir, Çaykur Rizespor’u 2-0 Yendi

Sıradaki içerik:

Trendyol Süper Lig’de Başakşehir, Çaykur Rizespor’u 2-0 Yendi

Bronz Çağı’na Tarihlenen Mezarda Bulunan İlginç Keşifler

29 okunma — 22 Nisan 2024 10:03
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 66260bd21b391

Muhtemelen Hortlak Korkusuyla Alınan Önlemler

‘Bronz Çağı’na tarihlenen mezardaki kalıntılar, 40 ila 60 yaşları arasında ölmüş bir erkeğe ait olduğunu gösteriyor. Araştırmacılar, cesedin üstüne büyük bir taş blok bırakıldığını belirtiyor ve bunun ölen kişinin dirilmesini önlemek için yerleştirildiğini düşünüyor.

Beaker Kültürü ve Zombi Mezarları

Proje Yöneticisi Susanne Friederich, “Taş Devri’nde bile insanların hortlaklardan korktuğunu biliyoruz. Ölülerin bazen mezarlarından çıkmaya çalıştığına inanılıyordu” diyor. Arkeologlar, bu gömü alanını Beaker veya çan biçimli çömlek kültürüyle ilişkilendiriyor. Avrupa’da M.Ö. 2 bin 800 civarında ortaya çıkan Beaker halkı, çömlek gibi eşyalar bırakmasıyla öne çıkıyor.

Ölülerin Dirilmesinden Korkulan Mezarlar

Avrupa’nın çeşitli yerlerinde, ölülerin dirilmesinden korkulduğuna işaret eden zombi mezarları gün yüzüne çıkıyor. Bazı mezar alanlarında cesetlerin kol ve bacaklarına taş bağlanmış, bazılarında ise ağızlarına taş konmuş. 2018’de İtalya’da, 50’den fazla bebek ve çocuğun gömüldüğü 1500 yıllık bir mezarlık bulundu. MS 450 civarında patlak veren sıtma salgınında hayatını kaybeden çocukların gömüldüğü düşünülen mezarlıkta, 10 yaşındaki bir çocuğun ağzına taş yerleştirildiği görüldü.

Apotropaik Güçlere ve Hortlak Korkusuna Karşı Önlemler

Arizona Üniversitesi’nden antropolog Dr. David Soren, ölülerin ruhlarını kendi çıkarları için kullanabilecek gizemli güçlere karşı büyük bir korkunun olduğunu belirtiyor. Taşların, hortlaklara karşı alınan apotropaik (kötülüğü önleme) önlemler olarak görüldüğünü açıklıyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli