Tipo90 oyun sitesi 

Sıradaki içerik:

Tipo90 oyun sitesi 

Alman Demir Yolları, Makinistler Sendikası ile Ücret Anlaşması Sağladı

40 okunma — 26 Mart 2024 20:08
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 66030104a2c40

Deutsche Bahn, GDL ile Anlaşmaya Vardı

Alman Demir Yolları (Deutsche Bahn), Alman Makinistler Sendikası (GDL) ile yapılan ücret anlaşmasında önemli bir adım attı. Deutsche Bahn, 5 aylık müzakereler sonucunda GDL ile toplu sözleşme sağlandığını duyurdu.

Çalışma Saatleri Kademeli Olarak Azaltılacak

Anlaşmaya göre, vardiyalı çalışmada, **çalışanların gelecekte haftalık çalışma saatlerine kendilerinin karar verebileceği** bir model uygulanacak. GDL’nin talebi doğrultusunda, vardiyalı çalışanların **haftada 38 saatten 35 saate düşürülmesi** 2029’a kadar kademeli olarak gerçekleşecek.

Yeni Özlük Hakları ve Zam Oranları

Makinistlerin çalışma sürelerinin azaltılmasıyla birlikte, maaşlara **420 Euro zam** yapılacak. Makinistlerin aylıklarında ayrıca **2 bin 850 Euro’luk enflasyon tazminatı** da olacak. Toplamda, makinistlerin aylık maaşlarında **ortalama 550 Euro zam** gerçekleşecek.

Uzlaşma ve İş Barışı Sağlandı

1 Kasım 2023’ten itibaren geçerli olacak 26 aylık sözleşme kapsamında her iki taraf da **yaklaşık 2 yıl boyunca yeni grev yapılmayacağını** kabul etti. Deutsche Bahn İnsan Kaynakları Direktörü Martin Seiler, anlaşmayı “esneklik, katılım ve dönüşüm sağlayan, çığır açan bir çözüm” olarak nitelendirdi.

Makinistlerin Grevi Son Buldu

Makinistlerin grevi, ülke çapında ulaşımı durma noktasına getirmiş ve ekonomiye günlük yaklaşık **100 milyon Euro’luk kayıp** yaşatmıştı. Ancak bu anlaşma ile iş barışı sağlanmış olup, sektördeki olumsuz etkilerin azaltılması hedefleniyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli