ATATÜRK SERGİSİ İÇİN SON GÜNLER

Sıradaki içerik:

ATATÜRK SERGİSİ İÇİN SON GÜNLER

Türkiye’nin Uzay ve Teknoloji Geleceği Gençlerle Buluştu

39 okunma — 28 Mart 2024 15:07
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 66055d95980ef

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Gençlik Buluşması’nda Türkiye’nin Potansiyelini Vurguladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile birlikte Kırıkkale Üniversitesi Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Gençlik Buluşması”na katıldı. Kacır, Türkiye’nin en büyük gücünün inançlı, dinamik ve çalışkan Türk gençliği olduğunu vurguladı.

Türk Gençliği, Milli Teknoloji Hamlesinin Öznesi

Bakan Kacır, Türkiye’nin kritik teknolojilerde tam bağımsızlık iddiasıyla sürdürdüğü milli teknoloji hamlesinin sahibi ve öznesinin TEKNOFEST kuşağı Türk gençliği olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki bu hamlenin merkezinde Türk gençliğini gördüklerini dile getirdi.

Uzay Biliminde Türkiye’nin Hedefleri

Bakan Kacır, Türkiye’nin savunma sanayisi ve havacılıktaki başarılarını uzay bilimi ve teknolojilerine taşımak istediklerini vurguladı. Türkiye’nin uzay programlarıyla ilgili hedeflerini anlatan Kacır, Türkiye’nin milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A’yı uzaya göndereceğini belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin milli hibrit roket motoruyla Ay’a erişme hedefine de dikkat çekti.

Türkiye’nin Uzay Sanayisi Geleceği

Bakan Kacır, Türkiye’nin uzay sanayiyle buluşacağını ve hibrit roket motoru teknolojisinde dünya lideri olmayı hedeflediklerini ifade etti. Türkiye’nin uzay ekonomisinden pay alması için geliştirdikleri projeleri anlatan Kacır, Uzay Teknolojileri Geliştirme Bölgesi kuracaklarını duyurdu.

Bakan Kacır, Türk gençlerinin ve araştırmacıların uluslararası alanda geride kalmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, Türk gençlerinin gelecekte de başarılı çalışmalara imza atacağını vurguladı.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli