Avrupa Birliği (AB), Copernicus Uydu İzleme Sistemiyle Geçen Ayın En Sıcak Ocak Olduğunu Açıkladı

Sıradaki içerik:

Avrupa Birliği (AB), Copernicus Uydu İzleme Sistemiyle Geçen Ayın En Sıcak Ocak Olduğunu Açıkladı

Türk-İş Genel Başkanı: Kamu İşçilerinin Ücretleri İçin Düzenleme Şart

88 okunma — 08 Şubat 2024 14:24
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 65c4b9fd55594

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçilerinin ücretlerinin düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye’deki kamu işçilerinin ücretleriyle ilgili düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Atalay, “ek zam” veya “iyileştirme” adı altında bir adım atılması gerektiğini ifade etti. Kamudaki 700 binden fazla işçinin mali ve sosyal haklarının belirlendiği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nün yüksek enflasyon nedeniyle değer kaybettiğini belirten Atalay, Türk-İş Kamu Koordinasyon Kurulu’nu topladıklarını ve kayıpların giderilmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Ocaktan Sonra En Az 10 Puanlık Kayıp

Atalay, 29 Ocak’ta imzalanan ek protokolle birlikte ocak ayındaki ücret artışlarından sözleşme yürürlük tarihi farklı dönemlerde olan kamu işçilerinin de yararlandığını belirtti. Bu sayede yaklaşık 230 bin kamu işçisine yüzde 32,57’lik bir ücret artışı sağlandığını dile getiren Atalay, TÜİK tarafından açıklanan yüzde 6,7’lik ocak ayı enflasyonuna dikkat çekerek, ocaktan sonra en az 10 puan kayıplarının olduğunu ifade etti. Atalay, bu kaybın kök ücrete, ikramiyeye ve 237 bin insana etkilediğini söyledi.

Ücretlerin Yeniden Düzenlenmesi Gerekiyor

Atalay, Türk-İş olarak Kamu Koordinasyon Kurulu’nun, bağlı sendikaların ve işçilerin görüşlerini her zaman dikkate aldıklarını belirtti. Ancak imzalanan ek protokolün beklentileri karşılamadığını ve memnuniyet yaratmadığını ifade etti. Atalay, kamu işçilerinin ücretlerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayarak, bu düzenlemenin enflasyon devam ettiği sürece anlamlı olacağını söyledi. Ayrıca çalışanların ücretlerinden ödedikleri yüksek gelir vergisine de değinen Atalay, vergi uygulamasının haksız olduğunu belirtti. Atalay, ayrıca taşeron işçilere verilen kadro sözünün yerine getirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli