Proxy Satın Al Metin2 Oyun Deneyiminizi Maksimuma Çıkarın

Sıradaki içerik:

Proxy Satın Al Metin2 Oyun Deneyiminizi Maksimuma Çıkarın

Avrupa Birliği (AB), Copernicus Uydu İzleme Sistemiyle Geçen Ayın En Sıcak Ocak Olduğunu Açıkladı

112 okunma — 08 Şubat 2024 13:07
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 65c4a7e8694f4

AB’nin Copernicus Uydu İzleme Sistemi Geçen Ayın En Sıcak Ocak Olduğunu Belirledi

Avrupa Birliği’nin (AB) Copernicus uydu izleme sistemiyle yapılan ölçümlere göre, geçen ayın şimdiye kadar kaydedilen “en sıcak ocak” olduğu bildirildi. Copernicus tarafından yapılan açıklamada, geçen ayın ortalama yüzey hava sıcaklığının 13,14 derece olarak ölçüldüğü belirtildi. Bu ölçüm, ocak ayı için 1991-2020 ortalamasının 0,70 derece üzerinde ve 2020’de kaydedilen bir önceki en sıcak ocak ayının da 0,12 derece üzerinde olduğu ifade edildi.

Son 8 Ayın En Sıcak Ayları Üst Üste Gerçekleşti

Açıklamada, son 8 ayın üst üste kaydedilen en sıcak aylar olduğu belirtilerek, son 12 aydaki (Şubat 2023 – Ocak 2024) küresel ortalama sıcaklığın 1991-2020 ortalamasının 0,64 santigrat derece üzerinde ölçüldüğü bildirildi.

Avrupa’da Sıcaklıklar Bölgeye Göre Farklılık Gösterdi

Avrupa’da geçen aya ait sıcaklıklar, kuzey ve güney bölgeler arasında farklılık gösterdi. İskandinav ülkelerinde sıcaklıklar, 1991-2020 ortalamasının çok altında kaydedilirken, güney ülkelerde bu ortalamanın üzerinde ölçüldü.

Dünya Çapında Sıcaklık Değişimleri

Sıcaklıklar, Doğu Kanada, Kuzeybatı Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya’da ortalamanın oldukça üzerinde seyrederken, Batı Kanada, Orta Amerika ve Doğu Sibirya’nın çoğunda ise ortalamanın altında kaydedildi.

Sera Gazı Emisyonlarının Azaltılması Uyarısı

Açıklamada, Copernicus İklim Değişikliği Servisi Direktör Yardımcısı Samantha Burgess’in “Sera gazı emisyonlarındaki hızlı azalma, küresel sıcaklıkların artışını durdurmanın tek yoludur” uyarısına yer verildi.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli