Apple tıbbi maske tasarladı!

Sıradaki içerik:

Apple tıbbi maske tasarladı!

Teknolojinin Faydaları Nelerdir

644 okunma — 13 Ekim 2020 09:56
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Teknolojinin Faydalari Nelerdir

Teknolojinin faydası, günümüz çağında tartışılmaz bir gerçek olarak görülmelidir. Pandemi sürecinde de teknolojinin yararlı yönleri açık açık görüldü. Bunlar karşısında teknolojinin kötü bir şey olduğu iddia edilebilir mi? Bizce edilemez. Sistematik bir şekilde kullanıldığında yararı, zararından çok daha fazladır.

İlk olarak dijitalleşen dünyada teknolojinin öneminden bahsetmek gerekiyor. Çünkü, bundan sonraki yaşamda hayatta kalmak için teknoloji ile içli dışlı olmak zorundasınız. Hayatımızda olan her şey dijitale yani teknolojiye kaymaya başladı. Ders ortamından tutun da çalışma ortamına kadar. Bu yüzden iyi bilinmelidir. Eğer, iyi bilinir ve verimli bir şekilde kullanılırsa işte o zaman teknolojinin faydaları konusundan söz edebiliriz.

Teknolojinin Yararlı Yönleri

Teknolojinin yararlarını günlük yaşamda daha net görmek için İlk olarak teknolojinin eğitim ile olan ilişkisine değinmekte fayda var. Geçmiş dönemlerde eğitim görmüş kişilere sorabilirsiniz. Bir sorunun cevabını öğrenmek ne kadar zoru diye. Tabi, bu dediğim sorgu, bilgisayar olmadan önceki döneme ait olmalı.

Teknolojinin en önemli artısı bilgisayar oldu. Öğrenimi kolaylaştıran ve adeta evi, okul haline getiren bilgisayarlar ile birlikte öğrenim kolaylaşmıştır. Tabi, bilgisayarın eğitim üzerine olumsuz etkileri de yok değildir. Sistematik ve verimli kullanmayan bireyleri, olumsuz etkilemesi mümkündür. Bu yüzden de teknolojinin faydaları konusunda yol katetmek istiyorsak mutlaka dikkatli kullanmalıyız.

İş  Hayatını Kolaylaştırır

Koronavirüs süreci ile de gördükki bazı sektörlerde çalışanlar, iş yerine gitmeden de çalışabiliyorlarmış. Bu durum ilk başlarda biraz şaşkınlık ile karşılansa da daha sonraları kabullenildi. Teknoloji ile birlikte mekan kavramı da ortadan kalkmaya başladı. Artık her iş evden yapılır bir hale geldi.

Teknoloji ile birlikte birçok hastalığın teşhisi kolaylaştı. Bu paralelde de hastalıkların tedavisi bulunmaya başlandı. Geçmiş dönemlerde öldürücü olan hastalıklar şu anda tedavi altına alınmış durumda.

Teknoloji faydaları, sadece bilimsel açıdan yararlı olmadı elbette. İnsanlar arasında olan iletişimin ve haberleşmenin de artmasına sebep oldu. Eğer, teknoloji düzgün bir şekilde kullanılırsa sizlere çok fayda sunabilir. Tabi, kullanırken teknolojinin zararlarından etkilenmemek için ölçülü olmalısınız.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli