Folkart Carrera en iyi spor salonu seçildi.

Sıradaki içerik:

Folkart Carrera en iyi spor salonu seçildi.

Suudi Arabistan’da Kadın Robot Gündemde

45 okunma — 26 Mart 2024 13:05
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 66029de67d859

Yapay Zekâ ve Robot Gelişmeleri Suudi Arabistan’ı Etkiliyor

Suudi Arabistan, teknoloji dünyasında hızla ilerleyen yapay zekâ ve robot gelişmelerine kayıtsız kalmıyor. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan tartışmalardan sonra şimdi de ülkede gündem kadın robotuyla sıcak.

Sara, Şeriat Kanunlarına Göre Programlandı

Riyad merkezli QSS AI & Robots firmasının CEO’su Elie Metri, Sara adlı kadın robotun seks veya politika hakkında konuşmaları reddetmeye programlandığını açıkladı. Suudi kadınlar için yasa dışı olan bu konuları tartışmamak için Sara’nın özel olarak programlandığı belirtildi.

Suudi Arabistan’ın Hukuk Sistemi ve Kadın Hakları

Suudi Arabistan’da hukuk sistemi şeriat kanunlarına dayanıyor. Bu nedenle, kadınlar hâlâ siyasi aktivizm veya cinsiyet ve cinsellik hakkında tartışmalar nedeniyle cezalandırılabiliyor. Geleneksel Suudi kıyafetleri giyen Sara, ülkenin ilk insansı robotu olma özelliğini taşıyor.

Robot Muhammed’in Tartışmalı Anı

Ülkedeki diğer robot Muhammed’in tanıtımı sırasında yaşanan talihsiz an da gündemde yer almıştı. Muhammed’in bir muhabire dokunması sosyal medyada tartışma yaratmıştı. Ancak şirket CEO’su, robotun insanlar gibi konuşurken elini kullanabileceğini ve bu durumun cinsel tacizle farklı olduğunu savundu.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli