Arslangiray Saç Ekim Merkezi’nden dünyaya saç ekim hizmeti

Sıradaki içerik:

Arslangiray Saç Ekim Merkezi’nden dünyaya saç ekim hizmeti

NTT ve Yomiuri Şimbun, Yapay Zeka Kullanımına İlişkin Yeni Kurallar Talep Ediyor

27 okunma — 17 Nisan 2024 13:06
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 661f9f0c8206a

Nippon Telgraf ve Telefon ile Yomiuri Şimbun’un Uyarısı

Ülkenin önde gelen telekomünikasyon şirketi Nippon Telgraf ve Telefon (NTT) ile Japonya’nın önde gelen gazetelerinden Yomiuri Şimbun, yapay zeka kullanımına ilişkin yeni kurallar belirlenmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Yapay Zekanın Tehlikeleri

Yapay zeka, demokrasi ve toplumsal düzenin tehlikeye girebileceği, hatta savaşlara neden olabileceği uyarısında bulundular. Bu uyarı, ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal tarafından aktarıldı.

Japonya’nın Planı

Japonya hükümetinden, 31 Ekim 2025’te yapılacak genel seçimlerde güvenliğin sağlanması için yapay zeka teknolojisine dair denetimleri artıracak düzenlemeler yapılması talep edildi.

NTT ve Yomiuri Şimbun’un Ar-Ge Çalışmaları

NTT ve Yomiuri Şimbun’un yöneticileri, Tokyo’daki Keio Üniversitesi’nden bilim insanlarıyla bir yıldır yapay zeka teknolojisi üzerine araştırma yürüttüklerini belirtti.

Avrupa Parlamentosu’nun Yapay Zeka Yasası

Avrupa Parlamentosu, dünyanın ilk yapay zeka yasasını kabul etmişti. Bu yasa ile güvenlik güçlerinin biyometrik tanımlama sistemlerinin kullanımına sınırlamalar getirilmiş ve deepfake videoların sahte olduğunun belirtilmesi zorunlu hale getirilmişti. Bu düzenleme, gelecek ay başlayarak iki yıl içinde tüm Avrupa Birliği ülkelerinde kademeli olarak uygulanacak.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli