Puzgi: Hizmet ve İhtiyaçların Buluşma Noktası

Sıradaki içerik:

Puzgi: Hizmet ve İhtiyaçların Buluşma Noktası

Neuralink: Beyin Çipiyle Oynanan İlk Video Oyunu Görüntüleri Yayınlandı

55 okunma — 21 Mart 2024 10:03
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 65fbdbbcaddc2

Elon Musk’un Girişimi Neuralink’ten Çarpıcı Görüntüler Geldi

2016 yılında Elon Musk tarafından kurulan ve beyin çipi üzerine çalışan Neuralink şirketinden, merakla beklenen görüntüler nihayet paylaşıldı. Ocak ayında beynine çip yerleştirilen bir hastanın, sadece düşünce gücüyle video oyunları oynayabileceği duyurulmuştu. Musk, Neuralink beyin çipinin kontrol edilebilir imleci olan ve yalnızca düşünce gücüyle video oyunları oynayabilen ilk kişinin çarpıcı görüntülerini paylaştı.

Neuralink Beyin Çipiyle Oynanan İlk Satranç Oyunu

29 yaşındaki belden aşağısı felçli olan Noland Arbaugh, yalnızca düşünce gücüyle satranç oynadığı bir video paylaşıldı. Arbaugh, tekerlekli sandalyesinden ekrandaki imleci kontrol ederek, “Ekrandaki imleci görüyor musun? Benim… Beyin gücüm” dedi.

Neuralink İmplantının Getirdiği Değişim

Neuralink’in ilk insan hastası Arbaugh, implant sayesinde artık sadece düşünerek video oyunları oynayabildiğini belirtti. Ancak, implantın mükemmel olmadığını ve bazı sorunlarla karşılaştığını da paylaştı. Arbaugh, ameliyatın oldukça kolay ve korkulacak bir şey olmadığını vurguladı.

Neuralink Teknolojisi ve Uygulanması

Neuralink teknolojisi, beyin-bilgisayar arayüzü implantını cerrahi olarak yerleştirmek için bir robot kullanıyor. Beyne dikilen iplik benzeri elektrotlar sayesinde beyin hareketlerini kontrol etmek mümkün oluyor. Operasyonun sadece 30 dakika sürdüğü ve hastaların aynı gün evlerine dönebildiği belirtiliyor.

Eleştirilere Yanıt

Neuralink, teknolojisini geliştirirken pek çok eleştiriyle karşılaştı. Hayvanlar üzerinde yapılan deneyler ve testler sert eleştirilere neden oldu. Ancak FDA’nın onayının ardından Neuralink, insanlar üzerinde denemelere başladı.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli