Bill Gates: Yapay Zekânın Gerçekleri ve Sınırları

Sıradaki içerik:

Bill Gates: Yapay Zekânın Gerçekleri ve Sınırları

İTÜ Rover Takımı, NASA University Rover Challenge Yarışmasına Katılacak

52 okunma — 16 Mart 2024 15:07
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 65f58b665cde1

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rover Takımı, uluslararası alanda yarışmalarda boy gösteriyor. 2017 yılından beri ABD ve Polonya’da düzenlenen yarışmalara katılan takım, mayıs ayında NASA tarafından organize edilen University Rover Challenge’ta dünyanın önde gelen proje takımlarıyla kıyasıya rekabet edecek.

Rover Adı Verilen Uzay Keşif Robotları Tasarlıyorlar

İTÜ Rover Takımı, uzay keşif robotları olan Rover’ları tasarlayıp üretiyor. Bu robotlar, alt yürür, robot kol ve bilim sisteminden oluşuyor. Rover üzerindeki bilim sistemi sayesinde aldığı toprak parçasının canlılık analizini yapabiliyor.

6 Alt Ekipten Oluşan Bir Takım

2017 yılında University Rover Challenge’a katılmaya hak kazanan ilk Türk takımı olan İTÜ Rover Takımı, mühendislik ve sanat disiplinlerini bir araya getirerek geleceğin uzay çağında önemli bir rol oynamayı hedefliyor. Takım, mekanik, elektronik, yazılım, bilim, organizasyon ve tasarım alanlarında çalışan 6 alt ekipten oluşuyor.

Dünya Çapında Ödüller Kazanıyorlar

İTÜ Rover Takımı, Amerika’da NASA University Challenge ve Polonya’da Avrupa Uzay Ajansı (ESA) European Rover Challenge gibi dünyanın en prestijli rover yarışmalarında Türkiye’yi temsil ediyor. 2017 yılından bu yana takım, Gümüş Madalya, Bronz Madalya, Robot Kol Özel Ödülü, Bilim Özel Ödülü, Sunum Özel Ödülü gibi birçok önemli ödüle layık görüldü.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli