MMO Kayseri Şube Başkanı Elektrikli Araçların Avantajlarını Anlattı

Sıradaki içerik:

MMO Kayseri Şube Başkanı Elektrikli Araçların Avantajlarını Anlattı

Atatürk Havalimanı’nda Millet Bahçesi Projesi İptal Edildi

68 okunma — 23 Mart 2024 20:06
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 65ff0c2057ccd

Atatürk Havalimanı’nda AKP’nin Miting Alanı Haline Geldi

İstanbul’da milyonlarca ağacın kesilip üçüncü havalimanı inşa edilirken kapatılan Atatürk Havalimanı’nın, milyarlarca liralık yatırım değerine sahip iki pisti yerine ağaç dikildi. Atatürk Havalimanı, 2022 yılında millet bahçesine dönüştürüleceği söylenerek AKP’nin miting alanı haline geldi.

İptal Edilen İhale ve Yapılan Açıklamalar

Danıştay tarafından iptal edilen Atatürk Havalimanı’nda 7 Mayıs 2023’te genel seçim mitingi yapılan AKP, yarın da yerel seçim mitingini bu alanda gerçekleştirecek. Ancak önceki yıl millet bahçesi olarak planlanan alanda bu kez millet bahçesi ifadesinin kaldırılması dikkat çekti. AKP İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen basın toplantısında İstanbulluları mitinge davet etti.

Hukuki Süreç ve İptal Kararı

Danıştay 13. Dairesi, Atatürk Havalimanı’nda yapılan millet bahçesi ihalesini iptal etti. İBB’nin ihaleyi açtığı TOKİ ile Çevre Bakanlığı’na karşı açtığı dava sonucunda, Danıştay ihalenin hukuka aykırı olduğuna karar verdi ve iptal edilmesine karar verildi.

İBB’nin temyiz başvurusunu değerlendiren Danıştay 13. Dairesi, ihalede hukuki isabet bulunmadığını belirterek kesin olarak ihalenin iptaline karar verdi. Bu kararla birlikte Atatürk Havalimanı’nın millet bahçesi projesi askıya alınmış oldu.

İmar Planı ve İtirazlar

AKP’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un bakanlığı döneminde hazırlanan imar planında, Atatürk Havalimanı arazisinin millet bahçesi olarak ayrılması kararlaştırılmıştı. Ancak İBB’nin açtığı davada bu kararın şehircilik ilkelerine aykırı olduğu ve kamu yararının gözetilmediği rapor edildi.

Atatürk Havalimanı’nın olası afet durumlarında üstleneceği görevlerin yeterince irdelenmediği belirtilen raporun ardından Danıştay’ın aldığı iptal kararıyla, Atatürk Havalimanı’nın nasıl bir dönüşüm geçireceği belirsizliğini koruyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli