Apple ve Google, iPhone İçin Yapay Zeka Ortaklığı Üzerinde Çalışıyor

Sıradaki içerik:

Apple ve Google, iPhone İçin Yapay Zeka Ortaklığı Üzerinde Çalışıyor

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi’ni Ziyaret Etti

52 okunma — 18 Mart 2024 13:06
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 65f8122c3cc35

ASELSAN ve Hacettepe Üniversitesi Arasında İş Birliği

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bülent Erbil, Prof. Dr. Ruhi Onur ve Sağlık Hizmetleri Birimi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Necla Özer ile bir araya geldi.

ASELSAN Mobil Dijital Röntgen Cihazı Hakkında Bilgi Paylaşımı

Hacettepe Üniversitesi yetkilileri, Genel Müdür Akyol’a Mobil Röntgen Cihazının kullanımı konusunda detaylı bilgi verirken, Akyol ziyaret sırasında beyin cerrahisi ana bilim dalı servisinde cihazın kullanım demonstrasyonunu da izledi.

Yapay Zekâ Destekli Çalışmalar ve Geliştirme Süreci

Prof. Dr. Ruhi Onur, ASELSAN ile birlikte yürütülen “Yapay Zekâ Destekli Karar Destek Algoritması” geliştirme çalışmaları hakkında Akyol’u bilgilendirdi. Akyol, yaptığı açıklamada, “Hocalarımız ürünün tasarım aşamasında çok değerli katkılar verdiler” ifadesine yer verdi.

Türkiye’nin Sağlık Sektöründeki Milli Teknoloji Hamlesi

Akyol, Mobil Röntgen Cihazıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Artık sağlık ordumuzun da hizmetindeyiz” diyerek, Türkiye’nin sağlık sektöründeki teknolojik üstünlüğe vurgu yaptı. Hacettepe Üniversitesine kazandırılan cihazın ülke genelinde önemli bir adım olduğunu belirtti.

ASELSAN’ın Medikal Görüntüleme Ürünleri

Ahmet Akyol, ASELSAN’ın sağlık ordusuna yaptığı katkıların savunma sanayisindeki başarılı ürünlerle aynı çizgide olduğunu vurgulayarak, Mobil Röntgen Cihazının seri üretime hazır hale getirildiğini ve pazara sunulmaya başlandığını duyurdu.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli