Esat Tanık’tan Hizmet Odaklı Belediyecilik Sözü

Sıradaki içerik:

Esat Tanık’tan Hizmet Odaklı Belediyecilik Sözü

Apple, Eski Çalışanını Gizli Bilgi Sızdırmakla Suçluyor

35 okunma — 29 Mart 2024 13:07
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 660692c9d5a98

Apple, Eski Çalışanının Gizli Bilgileri Sızdırmak İçin Dava Açtı

Apple, eski bir çalışanını, şirketin geliştirdiği Journal uygulaması ve Vision Pro gibi cihaz ayrıntıları dahil olmak üzere gizli bilgilerin gazetecilere ve diğer şirketlere sızdırılması nedeniyle dava ediyor.

Andrew Aude’un Sızdırdığı Bilgiler Ortaya Çıktı

On gün önce Kaliforniya eyalet mahkemesinde açılan davada Andrew Aude isimli çalışanın; stratejiler, çalışan sayısı ve diğer ürün donanım özellikleri gibi bilgileri de sızdırdığı belirtiliyor.

Apple’ın İddiaları ve Aude’un Ceza İtirafı

Yalnızca Haziran ve Eylül 2023 arasında Aude, şifreli bir mesajlaşma uygulamasını kullanarak bir Wall Street Journal gazetecisiyle 1.400’den fazla kez bağlantı kurduğu ileri sürüldü. Aude’un The Information’daki başka bir gazeteciye de 10 binden fazla kısa mesaj gönderdiği belirtildi. Apple, Aude’u, Nisan 2023’te bir telefon görüşmesinde Journal uygulamasının son özelliklerinin bir listesini sızdırmakla da suçluyor.

Aude’un Apple’daki Pozisyonu ve İddiaların Ortaya Çıkışı

Aude, pil performansını optimize etmeye odaklanan bir iOS mühendisi olarak 2016 yılında Apple’da çalışmaya başladı. Apple’ın avukatları, Aude’un pozisyonunun gereği Apple’ın en hassas ürünleriyle ilgili bilgilere erişimi olduğunu belirtti. Şirket, bu sızıntıların 2023’ün sonlarına kadar keşfedilmediğini belirtiyor.

Aude’un Sızıntıları İtirafı ve Sonuçları

12 Aralık’taki ikinci toplantıda Aude’un en az iki gazeteciye bilgileri sızdırdığını itiraf ettiği belirtiliyor. Üç gün sonra işten çıkarılan Aude’u dava eden Apple; tazminat, ikramiye ve hisse senedi opsiyonlarının iadesi talebinde bulunuyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli