Süper Lig Derbisinde Stadyum Müdürüne Yönelik Darp Girişimi

Sıradaki içerik:

Süper Lig Derbisinde Stadyum Müdürüne Yönelik Darp Girişimi

Türk Yatırım Fonu Türk Devletleri Teşkilatı Üye Ülkeleri Tarafından Kuruldu

40 okunma — 22 Mayıs 2024 12:00
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 6651ff90bb9e9

Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Türk Yatırım Fonu’nu Oluşturdu

Geçen hafta Dolmabahçe Çalışma Ofisinde gerçekleşen Türk Yatırım Fonu Guvernörler Kurulu Toplantısı’nda Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üye ülkeleri, Türk Yatırım Fonu’nun resmen kurulmasını sağladı.

Fonun Temelleri ve Amacı

Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, Fon eşit sermaye katkısı ve eşit oy ilkesiyle oluşturuldu ve başlangıç sermayesi 500 milyon dolar olarak belirlendi. Üye ülkelerin toplamda 558 milyar dolarlık ihracat hacmine sahip olduğu ve kendi aralarındaki ihracatın 33 milyar dolar seviyesinde olduğu görüldü. Kurulan Fon, bölgesel ticaretin artırılması, ekonomik kalkınmanın teşvik edilmesi ve üye devletler arasındaki ihracat hacminin artırılmasını hedefliyor.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Emre Sucu’nun Değerlendirmesi

Ankara Üniversitesi’nden Dr. Ali Emre Sucu, Türk Yatırım Fonu’nun Mart 2023’te imzalanan bir anlaşmanın sonucu olduğunu belirterek, Fonun TDT üye ülkeleri arasında ekonomik entegrasyonun önemli iddaci giriş bir adımı olduğunu vurguladı. Sucu, Fonun bölgedeki ekonomik ilişkilerin kurumsallaşmasına, ticaret ve yatırım alanlarının gelişmesine katkı sağlayacağını, ancak bu durumun Türkiye’nin bölgedeki konumu, diğer dış aktörler ve bölge ülkelerinin politikalarıyla doğrudan ilişkili olduğunu ifade etti.

2040 Vizyon Belgesi ve Gelecek Hedefler

Sucu, Fonun TDT’nin 2040 Vizyon belgesinde çizilen ekonomik hedeflerin önemli bir adımını oluşturduğunu belirterek, bu adımların diğer alanlardaki hedeflerin de gerçekleşmesine katkı sağlayacağını dile getirdi. Türkiye’nin bölgedeki etkinliğini artırması açısından bu tür adımların önemli olduğunu ifade eden Sucu, Fonun rekabet seviyesinde uzun dönemde etkili olabileceğini belirtti.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli