Ankara’da Gayrimenkul Hukuku ve Uzman Destek

Sıradaki içerik:

Ankara’da Gayrimenkul Hukuku ve Uzman Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Astronotumuz ay yıldızlı bayrağımızı uzaya taşıyacak

82 okunma — 21 Aralık 2023 22:07
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı’nın da katılacağı Ax3 misyonu ertelendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından yapılan bir paylaşımı alıntılayarak Türkiye’nin ilk uzay yolcusunun gidiş tarihini duyurdu.

Bakan Kacır, Ax3 misyonunun olumsuz hava koşulları ve SpaceX planlamalarındaki değişiklikler nedeniyle 17 Ocak 2024’e ertelendiğini belirtti. Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı’nın da bu misyonda yer alacağı bilgisini paylaştı.

Heyecanlı yolculuk için biraz daha sabır gerekeceğini ifade eden Bakan Kacır, Türkiye’nin ay yıldızlı bayrağını uzaya taşıyacak olan bu misyonun ertelenmesinden dolayı üzgün olduğunu dile getirdi.

NASA: Axiom 3 Misyonu’nun fırlatma tarihi değişti

NASA’nın yaptığı paylaşımda ise Axiom 3 Misyonu’nun Kennedy Uzay Merkezi’nden 17 Ocak Çarşamba gününden önce fırlatılmayacağı belirtildi. Son dönemdeki olumsuz hava koşulları ve SpaceX’in fırlatma planındaki değişiklikler bu erteleme kararının alınmasına neden oldu.

Axiom ve SpaceX ekiplerinin, misyonun başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için uygun bir hava koşulu ve fırlatma planı oluşturacaklarına dikkat çekildi.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli