TOGG T10X İçin Yeni Yazılım Güncellemesi: 1.4.0

Sıradaki içerik:

TOGG T10X İçin Yeni Yazılım Güncellemesi: 1.4.0

Gençlerin Sosyal Medyada Geçirdiği Zaman, Yüz Yüze İletişim Yeteneklerini Zayıflatıyor

41 okunma — 02 Nisan 2024 13:05
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 660bd85955117

Genel Cerrah Vivek Murthy’nin Uyarısı

Genel cerrah Vivek Murthy, gençlerin internet üzerinde çok fazla zaman harcadığını ve bu durumun yüz yüze iletişim yeteneklerini olumsuz etkilediğini belirtiyor. Sosyal medyanın, gençler arasında yaşlı nesillere göre daha az mutluluk ve daha fazla yalnızlık yarattığını vurguluyor.

Dünya Mutluluk Raporu İncelemesi

Geçtiğimiz ay Oxford Üniversitesi liderliğinde yapılan Dünya Mutluluk Raporu’na göre; gençlerin mutluluk seviyelerinin azaldığı ortaya çıktı. Britanya’da en mutlu kesim yaşlılar iken en az mutlu kesim gençler ve orta-altı yaş grubundakiler olarak belirlendi. Gençler, sosyal temas sıklığının artmasına rağmen daha fazla yalnızlık hissettiklerini raporladılar.

Aktivistlerden Çağrı

Aktivistler, çocukların ruh sağlığı için sosyal medyaya kısıtlamalar getirilmesi gerektiği konusunda çağrıda bulunuyor. Öldürülen genç Brianna Ghey’nin annesi Esther Ghey, 16 yaşın altındaki çocuklara akıllı telefonlarda sosyal medya uygulamalarının yasaklanmasını talep ediyor. Ayrıca, akıllı telefonlarda fazla zaman geçirmenin tehlikeleri konusunda halk sağlığı bilinçlendirme kampanyaları yapılması gerektiğini vurguluyor.

Uzmanlar, telefon kullanımında ideal ekran süresinin günde iki saati aşmaması gerektiğini belirtiyorlar.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli