XPG İşlemci Soğutucusu LEVANTE 360’ı Duyurdu

Sıradaki içerik:

XPG İşlemci Soğutucusu LEVANTE 360’ı Duyurdu

CS:GO Ping Düşürme Yöntemleri

1012 okunma — 07 Aralık 2020 00:46
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

csgo ping dusurme yontemleri

Oyun Haber olarak oyunseverlere yönelik en kaliteli içerikleri oluşturma yönünde bütün çabamızı gösteriyoruz. Bir çok kullanıcı tarafından google’da; cs go ping nasıl düşürülür, ping nedir ve cs go ping düşürme aramaları yapılıyor. Oyuncuların korkulu rüyalarından biri olan ping düşürme yollarını bu yazımız ile sizlere aktaracağız.

Ping Nedir?

Ping nedir sorusuna en basit haliyle; alınan veri paketinin, ilgili sunucuya iletilmesi arasında geçen süre olarak cevaplandırabiliriz. Ping süreleri genellikle ms(milisaniye) olarak ölçülür ve ping süresinin artmasıyla lag adını verdiğimiz gecikmeler yaşanır. Oyunlarda milisaniyeler dahi çok önemli olmasından dolayı ping sorunları oldukça rahatsız eder. Ping süresini etkileyen en önemli faktör ise internet hızıdır.
İnternet hızı herkes için önemli bir konudur. İnternet üzerinden iş yapıyor ya da oyunlar oynuyorsak internet hızı her şeyden daha önemlidir. Ancak ülke genelinde fiber altyapı bulunmayan çok fazla yer var ve maalesef bu nedenle oldukça şanşsızlığımız var. Ayrıca internet paketlerinin fiyatları da hıza göre değişmesi nedeniyle bazı zamanlarda altyapı olsa dahi bütçemiz yüksek hızda internete sahip olmamıza izin vermeyebiliyor. Ülkemizde bir çok alanda yenilikler yapılsa da internet konusunda maalesef iyileştirmeler biraz daha yavaş işliyor. Ancak ilerleyen zamanlarda fiber altyapı daha fazla bölgeye ulaşabileceğinden dolayı internet hızı konusunda sorun yaşamayabilirsiniz. İnternet hız testinizi yaparak, download, upload ve ping sürenizi test edebilirsiniz.

İdeal Ping Süresi Nedir?

Ping süreleri internet hızınıza bağlı olarak değişmektedir. İdeal ping süresi, oynadığınız oyun veya gerçekleştirdiğiniz işleme göre değişiklik gösterebilir.

  • 0-20 ms arasında yaşanan gecikme süreleri, çoğu online oyun ve oyuncular tarafından ideal ping süresidir. Bu ping süresindeki komutlar sunucuya hızlıca aktarılır ve akıcı bir oyun oynamanızı sağlar.
  • 20-50 ms arasındaki ping süresi ise online oyun sağlayıcıları ve oyuncular tarafından ideal olmasa dahi yeterli bir ping olarak sayılır.Bu süre fark edilmeyecek kadar düşük olarak kabul edilebilir.
  • 50-100 ms arasındaki ping süreleri sabit olması halinde oyunları oynamanızda sorun yaşatmaz ancak ideal gecikme aralığında bulunmamaktadır. Oyun oynama sırasında ideal sayılmaz ancak internet kullanımında ideal sınırlar arasında bulunur.
  • 100-50 ms aralığında ping süresi ile oyun oynamanız oldukça güç hale gelir. Verdiğiniz komutların sunucuya aktarılması uzun sürmesi nedeniyle lag dediğimiz gecikmeler oluşur. Ancak bu ping süresi ile internet kullanımında sorun yaşamazsınız.
  • 500 ms ve üzeri ping süresinde ise maalesef yüksek ping olarak tabir edilir ve oyun oynamanız mümkün olmadığı gibi internet işlemlerinizde de oldukça yavaşlık olabilir ve bu yazımızda sizlere belirteceğimiz önlemleri alabilir ya da internet servis sağlayıcınız ile iletişime geçebilirsiniz.
csgo ping dusurme yontemleri 1

CS:GO Ping Düşürme

  1. İnternete kablo ile bağlanın ve ethernet kablosunu kısa tutun. Kablo ne kadar kısa ise akış süresi o kadar hızlı olur ve ping değerinin düşmesini sağlayabilir.
  2. VPN kullanmanız ping sürenizi arttırabilir, VPN programını kapatmanız halinde ping değerinin düşmesini sağlayabilirsiniz.
  3. Arkaplanda çalışan uygulamalar ping durumunuzu etkiler. Arkaplanda internet kullanan uygulamaları kapatmanız halinde ping değerinin düşmesini sağlayabilirsiniz.
  4. Oyun ayarlarından geliştirilmiş konsolu ‘evet’ yapıp konsolu açarak alttaki kodları yazarak ping sürenizin düşmesini sağlayabilirsiniz.

cl_interp 0
cl_interp_ratio 1
cl_updaterate 128
cl_cmdrate 128
cl_predict 1
cl_predictweapons 1
cl_lagcompensation 1

Bu verdiğimiz 4 yöntem sayesinde ping sürenizin düşmesini sağlayabilirsiniz. Ping sürenizin düşmesi için verdiğimiz 4 yöntem kesinlikle işe yarayacak diyemiyoruz maalesef. Ancak ping sürenizin düşmesinde küçük de olsa etkili olacaktır. Tüm bunlara rağmen ping süreniz düşmüyor ise internet servis sağlayıcınız ile durumu görüşebilir ve çözüme kavuşturabilirsiniz. Siz de ping düşürmek için yaptıklarınızı yorum kısmından yazarak, sorun yaşayan diğer oyunseverler için yardımda bulunabilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli