Dron Kullanıcılarına Avrupa ve Birleşik Krallık’ta Yeni Kurallar

Sıradaki içerik:

Dron Kullanıcılarına Avrupa ve Birleşik Krallık’ta Yeni Kurallar

Windows Defender Nedir? Nasıl Kapatılır?

857 okunma — 07 Şubat 2021 00:54
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

windows defender nedir nasil kapatilir

Windows tarafından kullanıcılara ücretsiz olarak sunulan güvenlik duvarı Windows Defender, kimi zaman kurtarıcınız kimi zaman ise baş belanız olmuştur. Sürekli verdiği uyarılar, crack vb. uygulamaları otomatik olarak silmesi gibi durumlar herkesi çileden çıkarabiliyor. Bu nedenle bir çok kullanıcı tarafından google aramalarında Windows Defender kapatma, Windows Defender silme gibi terimler aranıyor. Oyun Haber olarak siz değerli kullanıcılarımıza Windows Defender Kapatma konusunda en net bilgiyi aktaracağız. Aşağıda açıkladığımız şekilde kapatabilir, tamamıyla bildirimlerinden kurtulabilirsiniz.

Microsoft tarafından geliştirilen ve tüm windows kullanıcılarına ücretsiz sunularan Windows Defender hiç bir kullanıcıyı maalesef memnun edemiyor. Güvenlik duvarı ve antivirüs programı olan Defender, bilgisayarı yeterince korumadığı gibi, silmemesi gereken dosyaları da siliyor.
Windows Defender Kapatma işlemi son derece kolaydır ancak farklı bir antivirüs programına sahip değilseniz bilgisayarınız tamamıyla korunaksız bir hale gelebilir. Defender’ın da yeterince koruma sağlamadığını ve gereksiz bir şekilde bilgisayarı yavaşlattığını göz önünde bulundurursak, olmaması daha iyi diyebiliriz.

windows defender nedir nasil kapatilir2

Windows Defender Nasıl Kapatılır?

  1. Başlat butonuna tıklayın.
  2. Ayarlar’a girin.
  3. “Güncelleştirme ve Güvenlik” kısmına girin.
  4. Sol menüden “Windows Güvenliği”ni seçin.
  5. “Koruma Alanları” listesinden “Güvenlik duvarı ve ağ koruması” seçeneğine girin.(Bu adımda karşınıza ağ tipleri çıkacak.)
  6. Windows Defender’ı kapatmak istediğiniz ağ tipini seçin.
  7. “Windows Defender Güvenlik Duvarı” başlıklı ayarlama işaretini kapalı duruma getirin.
  8. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Tüm işlemler bu kadar, sadece 8 adımda Windows Defender Kapatma işlemini tamamlayabilirsiniz.

windows defender nedir nasil kapatilir3

Windows Defender Nedir?

Microsoft tarafından üretilen ve Windows kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulan bir casus yazılım koruma ve güvenlik duvarı programıdır. Windows 7’den itibaren tüm windows sürümlerinde kurulu olarak gelen Windows Defender; tehditleri yok etmez, tehditleri saptar ve kullanıcıya bildirerek karantinaya alır. Windows Defender bir çok kullanıcı tarafından yeterli görülmüyor. Windows Defender tek başına yeterli olmasa dahi, hiç virüs engelleyici yazılım olmamasından daha iyidir. Yetmese de koruma sağladığı için, mutlaka antivirüs programı kurduktan sonra Windows Defender’ı kapatın.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli