Metal 3D Yazıcı, Uzayda Tarihi Adımı Attı

Sıradaki içerik:

Metal 3D Yazıcı, Uzayda Tarihi Adımı Attı

Türkiye’nin İlk Yerli ve Milli Haberleşme Uydusu Türksat 6A ABD’ye Ulaştı

54 okunma — 08 Haziran 2024 15:19
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 66644c420ab10

Türksat 6A, SpaceX’in Hangarında

Antonov AN-124 tipi kargo uçağıyla ABD’ye gönderilen Türksat 6A, 19 saati aşkın süren yolculuğun ardından dün ABD yerel saatiyle 12.00 sularında (TSİ 19.00) Cape Canaveral Uzay Üssü’ne ulaştı. Uydu, kargo uçağının inişinin ardından yaklaşık 4 saat süren işlemler sonrası SpaceX’in hangarına alındı.

Türksat 6A’nın Özellikleri

Türksat 6A, Türkiye’nin ülkede üretilen en yüksek yerlilik oranına sahip bir projedir. Yüzde 80’in üzerinde yerlilik oranına sahip projede, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve TÜRKSAT AŞ müşteri kurum olarak yer alırken, TÜBİTAK UZAY proje yönetici kurum, ASELSAN, TUSAŞ ve C2TECH firmaları proje yürütücü kurum olarak görev aldı.

Türksat 6A ve Türkiye’nin Uydu Yayınları

Kendi haberleşme uydularıyla dünya nüfusunun yüzde 65’inden fazlasına ulaşabilecek olan Türkiye, Türksat 6A‘nın hizmete girmesiyle Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi bölgelere de ulaşacak. Böylece Türkiye’nin uydularının ulaştığı nüfus, 3,5 milyardan 5 milyarın üzerine çıkacak.

Türksat 6A ve Uydu İhracatı

Türksat 6A‘nın üretim tecrübesi sonrasında Türkiye’nin uydu ihracatçısı konumuna yükselmesi hedefleniyor. Türkiye, haberleşme uydusu üretebilen sayılı ülkeler arasına girmiş bulunuyor ve Türksat 6A bu alanda önemli bir adımı temsil ediyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli