Türkiye’nin İkinci Astronotu Yörünge Altı Araştırma Uçuşunu Gerçekleştirecek

Sıradaki içerik:

Türkiye’nin İkinci Astronotu Yörünge Altı Araştırma Uçuşunu Gerçekleştirecek

Metal 3D Yazıcı, Uzayda Tarihi Adımı Attı

48 okunma — 08 Haziran 2024 13:16
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 66642f6b805c9

Avrupa Uzay Ajansı’nın Columbus Modülünde Metal 3D Yazıcı İle Başarı

Geçtiğimiz perşembe günü Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) Columbus laboratuvar modülünde tarihi bir başarı gerçekleşti. Metal 3D Yazıcı, ESA’nın İnsan ve Robotik Keşif Direktörlüğü ile yapılan bir sözleşme kapsamında Airbus liderliğindeki bir endüstriyel ekip tarafından geliştirildi.

İşleyiş ve Özellikler

Yaklaşık 180 kg ağırlığındaki yazıcı, Columbus modülündeki Avrupa Çekmece Rafı Mark II’de bulunuyor. Yüksek güçlü bir lazer tarafından ısıtılan bir baskı alanına paslanmaz çelik tel besleyen yazıcı, tel eriyik havuzuna girdiğinde eriyerek baskıya metal ekliyor. Tüm baskı süreci yerden denetlenirken, uzaydaki ekip sadece baskı başlamadan önce bir azot ve havalandırma valfini açmak zorunda. Güvenlik için yazıcı, aşırı ısı veya dumanın kaçmasını önlemek amacıyla tamamen kapalı bir kutu içinde çalışıyor.

Gelecek İçin Umut Verici Yenilik

Metal 3D Yazıcı, döngüsel uzay ekonomisinin geliştirilmesinde önemli bir adımı temsil ediyor. ESA’nın hedeflerinden biri olan döngüsel uzay ekonomisi, malzemelerin yörüngede geri dönüştürülebileceği bir sistem oluşturmayı amaçlıyor. Bu sayede eski uydulardan alınan parçalar, yeni araçlar veya yapılar haline getirilebilecek. Operasyonel bir versiyonu sayesinde metal 3D yazıcı, astronotlara gerekli parçaları doğrudan uzayda basma imkanı sunarak kaynak verimliliğini artırabilir ve uzun vadeli uzay misyonlarını destekleyebilir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli