Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Turkcell Süper Kupa Maçı Hazırlıklarını Anlattı

Sıradaki içerik:

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Turkcell Süper Kupa Maçı Hazırlıklarını Anlattı

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması Hakkında Detaylar

124 okunma — 05 Mart 2024 13:06
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 65e6eeac46570

TÜBA’nın Tematik Programı ve Yarışma Hakkında

TÜBA tarafından her yıl açıklanan tematik program kapsamında, YÖK doktora tezi yazarları farklı alanlarda başvuruda bulunabiliyor. Bu alanlar arasında teknoloji ve tasarım, bilgi ve iletişim teknolojileri, eğitim, sağlık, tarım ve ekoloji teknolojileri, biyoteknoloji, uluslararası ilişkiler, kalkınma politikaları, eğitim yaklaşımları ve güvenlik politikaları gibi konular yer alıyor. Başvurular dijital olarak gerçekleştiriliyor.

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması Detayları

Ülkemizde yazılmış doktora tezlerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması farklı konularda katılım imkanı sunuyor. Teknoloji ve Tasarım alanında yapay zeka, makine öğrenmesi, otonom sistemler, robotik, mekatronik sistemler, modelleme ve simülasyon teknolojileri, enerji, hibrit ve elektrikli araç teknolojileri, hava, uzay ve insansız sualtı sistemleri gibi konular yer alırken; Bilgi ve İletişim Teknolojileri (siber güvenlik, kriptoloji vb.) de yarışma kapsamında değerlendirilecek konular arasında bulunuyor.

Yarışmaya Eğitim, Sağlık, Tarım ve Ekoloji Teknolojileri, Biyoteknoloji, Milli Teknoloji Hamlesi’nin yanı sıra Uluslararası İlişkiler, Kalkınma Politikaları, Eğitim Yaklaşımları, Güvenlik Politikaları gibi alanlarda da katılım sağlanabiliyor. Doktora tezleri bilimsel değerlendirme süreçlerinden geçirilerek değerlendirilecek ve ödül programında birinci olan tez yazarına 75 bin TL, ikinciye 60 bin TL, üçüncüye ise 50 bin TL ödül verilecek.

Yarışmaya son başvuru tarihi 15 Mart 2024 olarak belirlenmiştir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli