Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ekonomi Toplantısı Gerçekleştirildi

Sıradaki içerik:

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ekonomi Toplantısı Gerçekleştirildi

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Taner Saral’dan TFF’ye Sert Tepki

63 okunma — 03 Nisan 2024 22:05
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 660da88b57279

Taner Saral’dan Açıklama

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Taner Saral, Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylara ilişkin Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) verdiği cezalara sert tepki gösterdi.

Saral’ın Açıklamaları

Taner Saral, bordo-mavili kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, yaşanan süreci şu sözlerle eleştirdi: “Fenerbahçe ile oynadığımız maçın ardından yaşanan ve sadece Trabzonspor’u değil, koca bir şehri linç kültürüyle boğmaya çalışan süreç bugün itibarıyla artık tanımlamakta zorlandığımız bir yere evrildi.”

Saral, Türkiye Futbol Federasyonu’nun açıkladığı cezaları değerlendirirken, “TFF tarafından açıklanan cezalar ne kurala, ne akla, ne de ahlaka sığmaz bir halde” ifadelerini kullandı. Saral, şunları ekledi: “TFF Başkanı Büyükekşi ve A Takımı, bugün duyurdukları cezalarla ülkemizde yeni bir kaosa neden olmuştur.”

İstifa Çağrısı

Saral, Trabzonspor’un bu sürecin bir parçası olmadığını vurgulayarak, “TFF Başkanı Büyükekşi ve avenesi milletimizin gözünün içine baka baka milyonlarca vatandaşımızın futbol aşkını mahvetmiş, toplumun ortasına nifak tohumları ekmiş ve bugün itibarıyla artık kontrolünü tamamen kaybetmiştir.” dedi. Saral, “Ülkemiz futbolunun girdiği bu derin komadan çıkmasının tek yolu, ilk önce TFF Başkanı olmak üzere sorumluluk sahibi pozisyondaki herkesin istisnasız bir şekilde istifa etmesidir.” şeklinde istifa çağrısında bulundu.

Saral, Trabzonspor’un ve taraftarlarının haklarını koruyacaklarını belirterek, “Eğer içinizde ufacık bir Allah korkusu kaldıysa, ağzınızdan düşürmediğiniz şerefin, haysiyetin zerresi varsa artık o koltukta oturmazsınız.” ifadelerini kullandı. Saral, “Büyük Trabzonspor taraftarı bilsin ki; emek hırsızları ve şikecilerle mücadelemiz sonsuza kadar devam edecektir.” dedi.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli