İstanbul’da Altın Madalya Kazanan Tuğba Danışmaz, Paris Olimpiyatları İçin Hazırlıklarını Değerlendirdi

Sıradaki içerik:

İstanbul’da Altın Madalya Kazanan Tuğba Danışmaz, Paris Olimpiyatları İçin Hazırlıklarını Değerlendirdi

NASA’nın En Gelişmiş İklim Gözlem Uydusu PACE Fırlatıldı

100 okunma — 08 Şubat 2024 15:11
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 65c4c4f50685b

PACE Uydusu, Atmosfer ve Okyanus Biyolojisini İncelemek İçin Yola Çıktı

NASA’nın en gelişmiş iklim gözlem uydusu olan Plankton, Aerosol ve Cloud, Okyanus Ekosistemi Uydusu (PACE), ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay İstasyonu’ndan başarıyla fırlatıldı. Uzay aracının en az 3 yıl boyunca atmosferi ve okyanus biyolojisini ayrıntılı bir şekilde incelemesi hedefleniyor.

Veri Toplama ve Gözlemleme Yetenekleri

PACE uydusu, her iki günde bir aerosol ve bulutlardan veri toplamak ve atmosferin durumunu, ekosistemleri ve okyanuslardaki değişimi gözlemlemek için tasarlanmıştır. Bu verilerin kullanılmasıyla fırtına ve diğer şiddetli hava olaylarının tahmin edilmesi, havadaki partikül ve okyanuslardaki alg türlerinin tespit edilmesine yardımcı olması beklenmektedir. Ayrıca, PACE aynı zamanda havadaki partiküllerin bulut oluşumlarını ve gezegenin ısı dengesini nasıl etkilediğini belirlemeye de yardımcı olacaktır.

İlk Verilerin Beklenmesi

Araştırmacılar, PACE uydusundan elde edilecek ilk verilerin bir iki ay içinde alınmasını bekliyor. NASA Oşinografı Jeremy Werdell, mevcut gözlem uydularının 7-8 renk algılayabildiğini ancak PACE’in 200 farklı rengi tespit edebileceğini belirtti. Bunun PACE’in bu alanda diğer uydulara göre daha kapsamlı bir veri sağlayacağını gösteriyor. NASA’nın Yer Bilimleri Direktörü Karen St. Germain de PACE’in bu alana başka bir boyut kazandıracağını ifade etti.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli