Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi

Sıradaki içerik:

Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi

İşsizler Kredi Çekebilir Mi?

324 okunma — 13 Aralık 2021 15:10
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

İşsizler nakit ihtiyaçları için kredi çekmek istemektedir. Ancak kredi çekebilmek için bilindiği gibi temel şartlardan bir tanesi bankalara düzenli gelir beyanında bulunmaktadır. Kredi başvurusu için bankalar tarafından talep edilen evraklar arasında maaş bordrosu bulunmaktadır. İşsizler kredi çekebilir mi sorusunun cevabı olumsuz gibi görünse de aslında bu durum tamamen bankaların inisiyatifindedir. Yani gelir belgesiz kredi çekebilmek mümkündür. Peki ama nasıl?

Maaş bordrosu ibraz etmeden,bireysel ihtiyaç kredisi alabilmek için kullanabileceğiniz farklı yöntemler söz konusudur.

İnternet üzerinden başvuru

Kredi başvurunuzu internet üzerinden yaptığınızda, bankalara gelir belgesi ibraz etmenize gerek kalmayacaktır. Özellikle Akbank işsize kredi veren bankaların başında gelmektedir. Akbank Direkt uygulamasına giriş yaparak kredi çekmek mümkündür. Ancak bu işlemi yapabilmek için banka şubesine giderek kendinize vadesiz bir TL hesabı açtırmanız gerekecektir. Hesap açılmasının ardından uygulama üzerinden giriş yaparak kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Akbank müşterilerine 20 bin TL’ye kadar kredi vermektedir.

İpotekli ihtiyaç kredisi

Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası gibi bankalar tarafından ipotekli ihtiyaç kredisi verilmektedir. İşsizler kredi çekebilir mi diye merak edenler bu kredilerden yararlanabilirler. Bu krediler için bankaya ipotek olarak konut, taşıt, arsa gibi menkul ya da gayrimenkullerin sunulması gerekmektedir. Bazı bankalar, işsizin krediyi çekebilmesi için ek geliri olmasını talep edebilirken, bazı bankalar için ipotek göstermek yeterli olacaktır. İşsizlere kefilsiz kredi veren bankalar olan bankalara teminat sunarak kredi çekme yöntemini kullanabilirsiniz.

Kefil sunarak kredi başvurusunda bulunma

şsizler kredi çekebilir mi sorusunun cevabı elbette ki evettir. Bankalara gelir belgesi sunamayanlar, kefil yöntemini kullanarak kredi çekebilmektedir. Ancak bu durumda banka kefilden bazı şartları yerine getirmesini talep edecektir. Çünkü kefil, borçlunun borcu ödememesi durumunda, borcu ödeyeceğini taahhüt eden kişidir.

Kredi borcuna kefilin kefaleti için, düzenli geliri olması şarttır. Bu gelirin yanı sıra bir de kefilin kredi notuna bakılmaktadır. Şayet kefilin kredi notu düşükse, bu durumda kredi talebi reddedilebilir. Bu sebeple, kefil gösterilecek kişide bu özelliklere dikkat edilmelidir.

Bu yöntemleri kullanarak işi olmayanlar da kredi çekebilir. Gerekli bilgiyi banka şubelerinden alabilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli