Gezeravcı, ISS’teki Deneylerine Devam Ediyor

Sıradaki içerik:

Gezeravcı, ISS’teki Deneylerine Devam Ediyor

Cumhurbaşkanlığı Himayesinde 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi Tamamlandı

85 okunma — 29 Ocak 2024 15:09
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 65b7956551208 Pe60jJ

Ekip, King George Adası’na Ulaşımını Tamamladı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının uhdesinde gerçekleştirilen 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferine katılan ekip, Antarktika’nın King George Adası’na olan yolculuklarının ilk yarısını tamamladı. Bu yolculuk, 2 aktarma, 3 saatlik bekleme süresi ve toplam 1 gün süren bir seyahatle gerçekleşti.

Türk Bilim Heyeti Santiago’ya Ulaştı

Seferin koordinatörü Prof. Dr. Burcu Özsoy liderliğindeki ekip, Türkiye’nin Santiago Büyükelçiliği tarafından karşılandı. Heyet, Santiago Comodoro Arturo Merino Benitez Havalimanı’nda Türkiye’nin Santiago Büyükelçisi Gülcan Akoğuz ve büyükelçilik personeli tarafından karşılandı.

Santiago Büyükelçisi Gülcan Akoğuz, heyeti karşılamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Antarktika’da yapacakları çalışmalarda başarılar diliyoruz” dedi.

Beyaz Kıta’da Resmi Ziyaretler Gerçekleştirilecek

Türkiye’nin Buenos Aires Büyükelçisi Süleyman Ömür Budak, ekiple birlikte Antarktika’ya katılacak ve Beyaz Kıta’da resmi ziyaretler gerçekleştirecek. Ekip, King George Adası’nda gerçekleştirecekleri ziyaretlerin ardından Türkiye’nin geçici bilim kampının bulunduğu Horseshoe Adası’na gitmeyi planlıyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli