Türk Sporcular Avrupa Halter Şampiyonası’nda Büyük Başarı Elde Etti

Sıradaki içerik:

Türk Sporcular Avrupa Halter Şampiyonası’nda Büyük Başarı Elde Etti

Çin Filozofun Beyni Donduruldu: Li Zehou’un Mirası

100 okunma — 13 Şubat 2024 10:04
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 65cb14781c5e4

Li Zehou’nun Beyni Donmuş Durumda

2021 yılında hayatını kaybeden Çin’in tanınmış filozoflarından Li Zehou’nun, beyninin dondurulduğu açıklandı. Çin basınında yer alan haberlere göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde sürgünde yaşayan Li, ulusal kültürün beyin üzerindeki etkisini araştırmış ve bu konuda çalışmalar yapılması için beyin dondurulmasını talep etmişti.

Li Zehou’nun Çalışmaları

Li Zehou, Çin ve Batı felsefeleri arasında bağlantılar kurmaya çalışan ünlü bir akademisyendi. Farklı düşünme biçimlerinin kültürel farklılıkları tetiklediğine inanan Li, beyninin incelenmesiyle bu tezi destekleyecek kanıtlar bulunabileceğine inanıyordu. Ancak muhalif görüşleri nedeniyle ülkesinde bir dönem yasaklı isimler arasında yer aldı.

225 Kişinin Dondurulmuş Bedenleri

Li Zehou, beyninin dondurulması için Arizona’daki Alcor Hayatı Uzatma Derneği’ne 80 bin dolar ödedi. Li, gelecekteki teknolojik gelişmelerle beyninin sırlarının çözüleceğine inanarak, 500 yıl boyunca dondurulmasını talep etti. Alcor Hayatı Uzatma Derneği’nin, gelecekte dirileceğine inanan toplam 225 kişinin cansız bedenini dondurduğu biliniyor.

Bilimsel Tartışmalar

Ölülerin dondurulması konusu bilimsel olarak tartışmalara yol açmaktadır. Sperm, yumurta ve deri gibi canlı organizmaların dondurulması tıpta yaygın bir uygulamadır, ancak ölü bedenlerin dondurulması daha karmaşık bir konudur. Bazı bilim insanları bu uygulamayı “bilim kurgu” olarak nitelendirmektedir.

King’s College London’dan Profesör Clive Coen’e göre, beyin gibi dünyadaki en karmaşık nesnenin dahi dondurulması, sinir hücrelerinin oksijen eksikliğinden dolayı ölmesini engelleyememektedir. Ayrıca, ölenlerin vücut parçalarının yıllar boyunca korunması da mümkün görülmemektedir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli