Jack Grealish Hız Yaptığı İçin Para Cezasına Çarptırıldı

Sıradaki içerik:

Jack Grealish Hız Yaptığı İçin Para Cezasına Çarptırıldı

Bakan Uraloğlu: Türksat 6A, Amerika’ya Hazır

32 okunma — 09 Mayıs 2024 10:10
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 663c76da3e67f

Türksat 6A, Space-X Merkezine Gönderiliyor

Bakan Uraloğlu’nun açıklamasına göre Türksat 6A, haziran ayında Amerika’nın Florida eyaletindeki Space-X’in merkezine gönderilecek. Türksat 6A’nın üretim süreci TÜRKSAT, Savunma Sanayii Başkanlığı ve TUSAŞ işbirliğiyle tamamlandı.

Testler Başarıyla Tamamlandı

Yapılan testlerde uydunun fırlatma süreci ve uzay ortamı yerde simüle edilerek tüm koşullara dayanıklılığı test edildi. Bakan Uraloğlu, bütün testlerin başarıyla tamamlandığını belirtti.

Milli Uydu Türksat 6A’nın Önemi

Türksat 6A’nın Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu olduğunu vurgulayan Uraloğlu, uydunun Türkiye’nin uzaydaki gücüne güç katacağını ifade etti. Türksat 6A’nın temmuzda yörüngesine gönderileceğini ve Türk bayrağının uzaydaki temsilcisi olacağını söyledi.

Uydunun Özellikleri

Uraloğlu, uçuş modeli entegrasyonunun tamamlandığını ve Türksat-6A’nın Türkiye için bir dönüm noktası olacağını belirtti. Bu projenin Türkiye için öneminin yüksek olduğunu vurgulayarak, ülkenin haberleşme uydusu üretebilen ender ülkeler arasında yer alacağını söyledi. Türksat 6A’nın Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek kadar önemli bir AR-GE projesi olduğunu vurgulayan Uraloğlu, Türkiye’nin uzay alanında da söz sahibi olacağını belirtti.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli