8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi, Başarıyla Tamamlandı Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda gerçekleştirilen 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi, 36 günün ardından başarıyla tamamlandı. Türkiye’nin seçkin araştırmacılarının yer aldığı 24 kişilik ekipten oluşan sefer, gezegenin bilinmeyenlerine ışık tutacak çalışmalar gerçekleştirdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajları Antarktika’dan Seferde…
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda gerçekleştirilen 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi, 36 günün ardından başarıyla tamamlandı. Türkiye’nin seçkin araştırmacılarının yer aldığı 24 kişilik ekipten oluşan sefer, gezegenin bilinmeyenlerine ışık tutacak çalışmalar gerçekleştirdi.
Seferde yer alan 8 kadın araştırmacı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kıtadan mesajlar verdi. Koordinatör Prof. Dr. Burcu Özsoy, sefere katılan kadın araştırmacı sayısının artmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, gelecekte bu sayının daha da artması gerektiğini vurguladı.
Diğer bir katılımcı Prof. Dr. Nüket Sivri, bilimle yaşamak kadar bilimi yaşatmanın da önemli olduğunu vurgulayarak, bilimin imkansızı sevdiğini ve bilimi yaşayıp yaşatmanın önemli olduğunu dile getirdi.
Prof. Dr. Ülgen Aytan ise kadınların plastik kirliliği konusunda gelecek nesiller için önemli bir rol oynadığını belirterek, plastiklerin yönetilmesi ve kirliliğinin azaltılmasının temiz bir gelecek için kritik olduğunu ifade etti.
Seferde görev alan bilim insanlarından Dr. Mehtap Dursun, kararlılık ve azimle hedeflere ulaşmanın gücünü vurgulayarak, kadınların istedikleri her şeyi yapacak güce sahip olduklarını belirtti.
Seferin Tıp Personeli Doç. Dr. Bengüsu Mirasoğlu da kararlılık mesajı verirken, 2204-C TÜBİTAK Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması’nda birincilik kazanan liseli öğrenciler, “Hayal et, tasarla, üret” mesajını Antarktika’dan iletti.
Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Şebnem Coşkun ise doğanın ışığını bilimin penceresinden aydınlatarak, bilimin ve doğanın uyum içinde olduğunu vurgulayan bir mesaj verdi.
Henüz yorum yapılmamış.
Benzer HaberlerReklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap