Obeziteye Bor’lu çözüm

Sıradaki içerik:

Obeziteye Bor’lu çözüm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Türksat 6A Uzaya Gönderilmeye Hazır

51 okunma — 04 Haziran 2024 15:26
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 665f07e1e7be8

Abdulkadir Uraloğlu: Türksat 6A’nın Paketleme İşlemleri Tamamlanmak Üzere

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A haberleşme uydusunun uzaya gönderilmeye hazır hale geldiğini duyurdu. Türksat 6A’nın entegrasyon ve testlerinin Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi’nde tamamlandığını belirten Uraloğlu, uydunun paketleme işlemlerinin son aşamaya geldiğini açıkladı.

Türksat 6A’nın Yolculuğu ve Önemi

Türksat 6A’nın Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olduğunu vurgulayan Uraloğlu, uydunun yapım sürecinde Türksat öncülüğünde TÜBİTAK Uzay, ASELSAN, TUSAŞ ve CTECH gibi yerli sanayi kuruluşlarının desteğinin önemine dikkat çekti. Türksat 6A’nın milli gururumuz olduğunu belirten Uraloğlu, uydunun Türkiye’nin uydu kapasitesini artırarak bölgeye yönelik uydu hizmeti ihracatını da artıracağını ifade etti.

Türkiye’nin Uydu Teknolojilerindeki Yükselişi

Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A’nın en yüksek yerlilik oranıyla tamamlanmasında Türksat’ın teknoloji transfer eğitim programının büyük rol oynadığını belirtti. Türksat’ın başlattığı program sayesinde Türksat mühendislerinin Türksat 6A’nın üretim sürecinde aktif rol aldığını ve Türkiye’nin uydu teknolojilerindeki yükselişini desteklediğini söyledi.

Uydunun Özellikleri ve Hizmet Alanları

Türksat 6A’nın 35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanacağını ve 7,5 kilovat güce sahip olacağını belirten Uraloğlu, uydunun yer sabit haberleşme uydusu olarak TV yayıncılığı ve geniş kapsama alanında hizmet vereceğini dile getirdi. Ayrıca Türksat 6A’nın hizmet vermediği Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkelerin de kapsama alanına gireceğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu, Türksat 6A’nın hizmete girmesiyle Türksat’ın bölgeye yönelik uydu hizmeti ihracatının artacağını ve Türkiye’nin bu alandaki başarısını dünyaya göstereceğini belirtti.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli