Yenilikçi Malzeme: Polimer Bazlı Mikro-Fotonik Çok Fonksiyonlu Metamateryal (PMMM)

Sıradaki içerik:

Yenilikçi Malzeme: Polimer Bazlı Mikro-Fotonik Çok Fonksiyonlu Metamateryal (PMMM)

Türkiye’nin Teknoloji Atılımı: Baykar AKINCI Helikopter Kazasında İran’a Yardım Eli

57 okunma — 28 Mayıs 2024 13:17
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 6655af2999ef0

Türkiye’nin Teknoloji Atılımı

Türk savunma sanayisinin önemli bir ismi olan Baykar’ın ürettiği Bayraktar AKINCI insansız hava aracı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasında enkazın bulunmasına yardımcı oldu.

Milli Teknoloji Hamlesi

Türkiye’nin teknoloji alanındaki başarılarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sürdürdüğü Milli Teknoloji Hamlesi’ne borçlu olduğunu belirten Kacır, Türkiye’nin savunma sanayisinde elde ettiği kazanımların tüm dünyada dikkatle takip edildiğini vurguladı.

İnsansız Hava Araçlarındaki Üstünlük

Türkiye’nin insansız hava araçlarında dünyada bir numara olduğunu belirten Kacır, 40’a yakın ülkenin semalarının Türk insansız hava araçlarıyla korunduğunu ifade etti. Türk savunma sanayisinde yerlilik oranının yüzde 80’lerin üzerine çıktığını söyleyen Kacır, savunma alanında kritik öneme sahip platformların yerli ve milli imkanlarla karşılandığını kaydetti.

Balkanlar ile Tecrübe Paylaşımı

Bakan Kacır, Türkiye’nin sanayi ve teknoloji alanındaki öncü konumunu Balkanlar’da paylaşmayı arzuladıklarını belirtti. Türkiye’nin deneyimlerini Balkan coğrafyasına taşımak istediklerini vurgulayan Kacır, bölgedeki genç ve çalışkan insan kaynağının ülkelerine hizmet etmesini desteklediklerini ifade etti.

TEKNOFEST ve Balkanlar

Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in Balkanlar’daki gençlerle birlikte gerçekleştirilebileceğini belirten Kacır, bölgeden gelen gençlerin etkinliğe katılımını önemsediklerini dile getirdi. TEKNOFEST’in, Türkiye’nin girişimcilik potansiyeline katkı sağladığını ve Balkanlar’daki gençlerin bu potansiyelden faydalanmasını arzuladıklarını söyledi.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli