Satem Mobil Sağlık’tan Yeni Yıl Kutlaması ve Sağlıkta Yenilikçi Adımlar

Sıradaki içerik:

Satem Mobil Sağlık’tan Yeni Yıl Kutlaması ve Sağlıkta Yenilikçi Adımlar

Psikolojimize İyi Gelebilecek Davranışlar Nelerdir?

86 okunma — 09 Ocak 2024 10:48
avatar

Basin Bulteni

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Kayseri Pedagog Pedagog Kayseri 3

Psikoloji insanlar tarafından ruh bilimi olarak da biliniyor ve tarihi oldukça eskilere dayanıyor. Psikolojinin literatürde kullanılması ilk olarak karşımıza 1517 yılında çıkıyor. Tabi ki zamanla gelişen bilimin de etkisiyle günümüzde artık çok farklı bir bilim dalı söz konusu. Çağımızın bilinen büyük psikolojik rahatsızlıkları arasında ise depresyon, OKB, panik atak, şizofreni gibi hastalıklar geliyor. Yapılan araştırmalar ise bizlere psikolojik hastalıkların genetik veya çevresel faktörler nedeniyle olabileceğini gösteriyor. Peki Psikolojimiz bozulduğunda neler yapabiliriz ve kişisel olarak hangi önlemleri alabiliriz?

  • Sosyal Çevre ve Arkadaş edinmek: Psikolojik rahatsızlıkların çoğunda yalnızlık büyük bir yol oynar. Kişi yalnız kaldığı zaman kafasında birçok şey düşünür ve aşırı düşünme rahatsızlığı yaşayabilir. Arkadaşlarımızla veya yakın çevremizle vakit geçirmek ve yalnız kalmamak atılabilecek adımlardan birisidir.
  • Yeni Bir Hobi Edinmek: Boş kaldığımız vakit yine düşüncelere dalarız ve bazen işin içinden çıkamayız. Örgü örmek, spor yapmak, enstrüman veya yeni bir yabancı dil öğrenmek bile depresyona karşı alınabilecek önlemler arasında yer alır. Yaptığımız aktiviteler sonucunda hem beynimizi meşgul edip onun gelişmesini sağlayacak hem de psikolojik anlamda kendimizi rahatlamış hissedeceğiz.

Çocuk Psikolojisi Hakkında

Evli çiftler dünyaya çocuk getirdiklerinde onun tüm sorumluluğunu üstlenirler. Yine ebeveynler çocuklarının en güzel okullarda okumalarını, iyi bir şekilde eğitim alarak güzel bir meslek edinmelerini isterler. Her çocuğun ise yapabilecekleri ve yetenekleri farklıdır. Onların genç yaşta ilgili oldukları alanları keşfedebilmek gelecekte onları yönlendirebilmek açısından oldukça önemlidir. Yine çocuklar aile ortamından ve tartışmalarından olabildiğince fazla etkilenir. Onların verimli bir eğitim süreci geçirebilmesi için uzman psikologlara ihtiyaç duyulur. Kayseri Pedagog alanında uzman psikologlardan oluşan Defnar Psikoloji hem aile terapisi hem de çocuk psikolojisi anlamında hizmetler veriyor.

Psikolojik Rahatsızlıklar Neden Olur?

Hayatımızın birçok alanında farklı nedenlerden dolayı stres, kaygı ve huzursuzluk yaşayabiliriz. Yine yaşadığımız olaylar üzerinden korku da duyabiliriz. Aslına bakılırsa yaşanılan tüm psikolojik rahatsızlıklar insanların zayıf olmasından kaynaklanıyor. İnsan ve çocuk psikolojisi yaşadığı çevreden ve olaylardan kolay bir şekilde etkilenebiliyor. Yaşadığımız toplum, ekonomik durum, genetik faktörler ve daha birçok etken psikolojimizi etkileyebiliyor. Pedagog Kayseri alanında hizmet veren Defnar Psikoloji Merkezi ise sizlerin ve çocuklarınızın gelecekte daha verimli ve üretken olabilmenizi sağlıyor.

Psikoloğa Başvurmak için Geçerli Sebepler

Hayatımızın herhangi bir alanında istemediğimiz olaylar cereyan edebilir. Örneğin yeni kurduğumuz iş yeterli derecede getiri sağlamayabilir. Sağlık veya diğer ekonomik problemlerle başa çıkmaya çalışıyor olabiliriz. Tüm bunların yanında hayatımızdan çok sevdiğimiz bir kişiyi kaybetmiş bile olabiliriz. Kendinizi hayata dair umutsuz, çaresiz hissediyor ve ne yapacağınız konusunda aklınızda bir fikir edinemiyorsanız psikologlara başvurmalısınız. Yine büyük problemleri olmayan fakat hayatını verimli veya üretken bir şekilde geçirmek isteyen kişiler de yine psikologlara başvurabilirler.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli