Google, Ücretsiz Arama Hizmetini Ücretliye Dönüştürmeyi Değerlendiriyor

Sıradaki içerik:

Google, Ücretsiz Arama Hizmetini Ücretliye Dönüştürmeyi Değerlendiriyor

‘New York Times’ın Haberine Göre Restoran ve Marketler, Gıda İsrafıyla Mücadelede Yapay Zekayı Kullanıyor

119 okunma — 08 Nisan 2024 15:07
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 6613ddef5afb9

Gıda İsrafı ile Mücadelede Yapay Zeka Kullanımı

‘New York Times’ın haberine göre, restoranlar ve marketler, gıda israfıyla mücadele etmek amacıyla yapay zekayı kullanıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilen gıdanın yaklaşık yüzde 30 ila yüzde 40’ı yenilmeyip çöpe atılıyor.

Yapay Zeka ile Analiz ve Çözüm Yolları

Restoranlar ve marketler, hangi yiyeceklerin ve ne kadarının atıldığını belirlemek için yapay zeka aracılığıyla çöpleri ve alışverişleri analiz ediyorlar. Bu veriler sonucunda, belirli bir üründen ne kadar satın alınacağı veya çöpe gideceğine karar vermek için kullanılabilir. Restoranlar, çöpe atılan yiyeceklerin daha küçük porsiyonlara geçerek veya bazı öğünleri menülerinden çıkararak gıda israfını azaltabilirler.

Gıda İsrafının Önemi ve Etkileri

Gıda israfı, özellikle 2050 yılına kadar 9 milyarı aşması beklenen artan küresel nüfus ile birlikte oldukça önemli bir sorundur. Birleşmiş Milletler Çevre Programı’na göre, yoksul insanlar gelirlerinin yüzde 50 ila yüzde 80’ini sadece gıdaya harcıyorlar. Gıda israfının azaltılmasıyla su kaynakları üzerindeki baskı azaltılabilir ve ormansızlaşmaya karşı mücadele edilebilir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli