İngiltere’de Şirket Kurmanın Yolu, Yurtdışı Atılım

Sıradaki içerik:

İngiltere’de Şirket Kurmanın Yolu, Yurtdışı Atılım

MIT Araştırmasına Göre Türkiye’de Dışarıda Geçirilebilecek Gün Sayısı Azalacak

25 okunma — 16 Nisan 2024 13:05
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 661e4d596aa34

MIT Araştırması ve Bulguları

ABD’deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) akademisyenlerinin yaptığı araştırmaya göre, iklim değişikliği nedeniyle Türkiye’de ev dışında geçirilebilecek gün sayısının 2100 yılına kadar kötü senaryoda 14, iyi senaryoda ise 5 gün azalması bekleniyor.

Çalışmanın Detayları

Yeon-Woo Choi, Muhammad Khalifa ve Elfatih Eltahir tarafından gerçekleştirilen “İklim Değişikliğinin Dışarıda Geçirilebilecek Günler Üzerindeki Etkisinde Kuzey-Güney Eşitsizliği” adlı çalışma, 50 farklı iklim modelinin verilerine dayanarak yapıldı. Çalışmada, dünyadaki her ülkenin yıl içinde dışarıda geçirilebilecek gün sayısındaki değişimler incelendi.

Ülkelerde Durum

Türkiye’de dışarıda geçirilen gün sayısının ortalama 139 olduğu belirtilirken, kötü senaryoda 14 gün, iyi senaryoda ise 5 gün azalması öngörülüyor. Diğer ülkeler arasında Yunanistan, Rusya, Suudi Arabistan, Brezilya, Hindistan, Çad, Güney Afrika ve Avustralya da benzer şekilde etkilenecek.

Türkiye’de Turizm Etkilenebilir

Prof. Dr. Elfatih Eltahir’e göre, Türkiye’de dışarıda geçirilebilecek gün sayısındaki azalma turizmi etkileyebilir. Yaz ayları yerine ilkbahar ve sonbaharın daha tercih edilebilir olabileceği belirtiliyor. Bu değişikliklerin kültür ve toplum üzerinde de önemli etkileri olabileceği vurgulanıyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli