Galatasaray’dan Bayern Münih’e Transfer Olan Sacha Boey Sakatlandı

Sıradaki içerik:

Galatasaray’dan Bayern Münih’e Transfer Olan Sacha Boey Sakatlandı

Kürsel İklim Krizinde Plastik Endüstrisinin Gerçek Yüzü Ortaya Çıktı

105 okunma — 17 Şubat 2024 10:03
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 65d05a30134f0

Plastik Endüstrisi Geri Dönüşümü Yıllardır Nasıl Manipüle Etti?

Kürsel iklim krizi her geçen gün daha da tehlikeli bir boyuta ulaşıyor. Olası felaket senaryoları endişeleri artırırken, doğanın yapısının geri dönülmez bir şekilde bozulacağı belirtiliyor. Guardian’ın yayınladığı habere göre, plastik endüstrisi yıllarca geri dönüşüm konusunda insanları nasıl kandırdığı ve çevreye nasıl zarar verdiği gün yüzüne çıktı.

Yapılan Araştırmalar Ne Diyor?

Yeni bir rapora göre; plastik üreticileri 30 yılı aşkın süredir geri dönüşümün ekonomik veya teknik açıdan uygulanabilir bir çözüm olmadığını biliyordu. Ancak bu gerçek onları tanıtım yapmaktan alıkoymadı. Rapora göre, plastik geri dönüşümü zor ve maliyetli bir süreç. Kimyasal farklılıklar nedeniyle plastiklerin ayrıştırılması gerekiyor ve malzeme sınırlı kez tekrar kullanılabiliyor.

Geri Dönüşüm Kampanyaları ve Gerçekler

Plastik endüstrisi yıllarca geri dönüşümün ekonomik ve pratik olmadığını bildiği halde, 1980’lerde belediyelerin yasaklama girişimleri üzerine yeni bir çözüm arayışına girdi: geri dönüşüm. Rapora göre, endüstri geri dönüşümü pazarlama stratejisi olarak kullandı ve gerçekleri gizledi.

Yasal Süreç ve Sonuçlar

Plastik endüstrisinin çevreye verdiği zararlar ve geri dönüşüm konusundaki manipülasyonları hakkında yapılan araştırmalar ve kamuoyu baskısı, sektörde değişim taleplerini artırıyor. Özellikle bazı eyaletler ve kurumlar, plastik endüstrisini yasal yollardan sorumlu tutmaya başladı. Plastik üretim ve imhasının iklim üzerindeki etkisi de giderek daha fazla endişe yaratıyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli