Olimpiakos, Lamia’yı 5-1 Mağlup Etti

Sıradaki içerik:

Olimpiakos, Lamia’yı 5-1 Mağlup Etti

Elektronik Haberleşme Sektöründe Önemli Gelişmeler

78 okunma — 08 Nisan 2024 10:03
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 661396d9d0600

Elektronik Haberleşme Sektöründe Gelirlerde Duraksama

Elektronik haberleşme sektöründe gelirlerin enflasyonla yerinde saydığı bir dönemde, 5G ihalesi ve fiber altyapı yatırımlarının sektörün ve vatandaşın ana gündemi haline gelmesi bekleniyor. Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Başkanı Halil Nadir Teberci, sektörün 2023 yılında 180 milyar TL’ye ulaşabileceğini ancak gerekli adımların atılmaması durumunda 2024 gelirlerinde artış beklenmediğini belirtti.

5G ve Fiber Altyapı Önem Kazanıyor

Teberci, sadece güçlü bir fiber altyapı ile 5G’nin potansiyelinin ortaya çıkabileceğini vurgulayarak, sektörde beklenen adımların atılması gerektiğini ifade etti. Genişbant internet abone sayısının artması ve sabit ses trafiğinin azalması sektördeki değişimin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

5G’nin Ekonomiye Etkisi Büyük Olacak

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, 5G’nin ekonomiye büyük katkı sağlayacağını belirterek, 5G’nin hayata geçmesiyle 15 yılda 1 trilyon TL’yi aşan bir gelir artışı ve 479 milyar TL’lik GSYH artışı beklediğini açıkladı. 5G’nin sektörlere etkisi incelendiğinde üretim, toptan ticaret, perakende, ulaşım ve depolama gibi sektörlerin büyük oranda fayda sağlayacağı öngörülüyor.

Türkiye’de Elektronik Haberleşme Giderleri Artıyor

2023 yılında 4 kişilik bir ailenin haberleşme giderlerinin 8.934 TL’ye ulaştığı belirtilirken, bu rakamın yıllık vergilerle birlikte 2.062 TL’sini oluşturduğu açıklandı. TELKODER’in verilerine göre, tüketiciler internet hızı ve yüksek fiyatlar konusunda en çok şikayetçi.

Akıllı Telefon Satışları Dip Seviyede

Küresel akıllı telefon pazarında 2023’te 10 yılın dip seviyesine inen satışlar, zorlu bir döneme işaret ediyor. Telefon satışlarının düşüş trendinde olduğunu vurgulayan raporlar, sektörün toparlanma sürecinde olduğunu gösteriyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli