Web Tasarımında Yenilikçi Çözümler

Sıradaki içerik:

Web Tasarımında Yenilikçi Çözümler

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Türkiye’nin Dijital Geleceği İçin Adımlar Atıyor

92 okunma — 09 Mart 2024 10:03
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 65ec09b9a0c0f

3. Bilişim Şurası’na Doğru Yolculuk

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin verdiği bilgiye göre, dijital dönüşümün ve veri odaklı değer zincirlerinin küresel ekonomide önemli hale gelmesiyle, Türkiye’nin uluslararası arenada daha güçlü bir konuma gelmesi için adımlar atılıyor.

Şura’da Neler Olacak?

3. Bilişim Şurası’nda “Dijital Beceriler ve Çevik İş Gücü Uyumu”, “Küresel Veri Ekonomisinde Daha Güçlü Yer Alma”, “Sürdürülebilir Kalkınma için Yeni Nesil Dijital Teknolojiler”, “Dijital Egemenlik ve Dayanıklılık”, “Bilişim Hukuku ve Etik ile Dijital Yaşam” gibi konular ele alınacak.

Çalışmalar Hangi Kuruluşlar Tarafından Yürütülüyor?

Şura’ya hazırlık sürecinde, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) liderliğinde TOBB Türkiye Yazılım Meclisi, Bilişim Sanayicileri Derneği, Türkiye Bilişim Vakfı, Yazılım Sanayicileri Derneği ve Bilgi Güvenliği Derneği gibi kuruluşlar 6 farklı başlık altında çalışma grupları oluşturarak çalışmalarını sürdürüyor.

Yol Haritası ve Vizyon Belirlenecek

3. Bilişim Şurası’nda 2030 ve sonrası için Türkiye’nin “Dijitalin Yüzyılında Teknoloji Üreten” vizyonuyla makro hedefler ve politika önerileri belirlenecek. Şura raporuyla sektörleri etkileyen dijital dönüşüm ve yeni teknolojilerin gündeme getirilmesi planlanıyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli