Uludağ Ekonomi Zirvesi 2022 Hazırlıklarını Tamamlıyor

Sıradaki içerik:

Uludağ Ekonomi Zirvesi 2022 Hazırlıklarını Tamamlıyor

ABD Senatosu TikTok’un Yasaklanmasını Onayladı

29 okunma — 24 Nisan 2024 10:10
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 6628b05707148

Senato, TikTok’un Yasaklanmasını Onayladı

ABD Senatosu, TikTok’un yasaklanmasına olanak tanıyan yasa tasarısını kabul etti. TikTok’un ana şirketi ByteDance’in ABD’deki faaliyetlerine son verilmesini öngören bu karar, 79 lehte ve 18 ret oyuyla kabul edildi.

TikTok’tan Tepkiler

TikTok, yasa tasarısının kabul edilmesi durumunda 170 milyon ABD’linin ifade özgürlüğü hakkının ihlal edileceğini belirterek karşı çıktı. Şirket, yasanın anayasaya aykırı olduğunu savunarak hukuki yollara başvuracağını duyurdu.

Uygulamaya Yönelik Eleştiriler

Kongre üyelerine, TikTok’un ulusal güvenliği tehdit ettiğine dair istihbarat bilgileri sunuldu ancak bazı milletvekilleri bu tehdidin varsayımsal olduğunu dile getirdi. İfade özgürlüğü ve dijital haklar grupları da yasaya karşı çıktı.

Gelecek Adımlar

ByteDance’in TikTok’u ABD’li bir şirkete satmaya zorlayan yasanın yürürlüğe girmesi durumunda şirketin 12 ay içinde bu süreci tamamlaması gerekecek. TikTok CEO’su Shou Chew, kongreye zorunlu satışın uygulamayla ilgili veri endişelerini çözmeyeceğini belirtmişti.

Biden ve Trump Dönemleri

Biden, yasayı onaylayacağını belirtirken, eski Başkan Donald Trump döneminde de benzer bir girişimde bulunulmuş ancak mahkeme kararıyla bu durdurulmuştu. TikTok’un geleceği konusundaki belirsizlik ise devam ediyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli