İş dünyasının liderleri Voltify ve FiloBroker’ın elektrikli araç deneyim etkinliğinde buluştu

Sıradaki içerik:

İş dünyasının liderleri Voltify ve FiloBroker’ın elektrikli araç deneyim etkinliğinde buluştu

ABD, Çin’in Yapay Zeka Yazılımlarına Erişimi Kısıtlamayı Değerlendiriyor

21 okunma — 08 Mayıs 2024 15:22
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 663b6e786c67b

ABD, Çin’in Yapay Zeka Sistemlerine Erişimini Kısıtlamayı Değerlendiriyor

ABD Başkanı Joe Biden ve ekibinin, Çin’in ChatGPT gibi yapay zekâ sistemlerinin yazılımına erişimini kısıtlamayı değerlendirdiği açıklandı. Konuya yakın üç kaynak, ABD Ticaret Bakanlığı’nın yazılımları ve verileri gizli tutulan sahipli veya kapalı kaynak kodlu yapay zekâ modellerinin ihracatını kısıtlamak için yeni bir düzenleme yapmayı değerlendirdiğini belirtti.

ABD’nin Çin’e Yönelik Yaptırımları

ABD, Çin’in en son teknolojiyi askeri amaçlarla geliştirmesini yavaşlatmak amacıyla Çin’e gelişmiş yapay zekâ çiplerinin ihracatını engellemek için son iki yılda birçok adım atmıştı. ABD Ticaret Bakanlığı konuya yönelik sorulara yanıt vermedi. Washington’daki Çin Büyükelçiliği de sorulara henüz yanıt vermedi.

ABD’li Yapay Zeka Devlerinin Durumu

Microsoft destekli OpenAI, Alphabet’in Google DeepMind ve en güçlü kapalı kaynak kodlu yapay zekâ modellerinden bazılarını geliştiren rakip Anthropic gibi ABD’li yapay zekâ devlerinin, yazılımlarını hükümet denetimi olmaksızın dünyadaki herhangi bir kişiye satmasının önünde hiçbir engel bulunmuyor. Hükümet ve özel sektör araştırmacıları, ABD’nin düşmanlarının, yapay zekâ modellerini, siber saldırılar düzenlemek ve güçlü biyolojik silahlar üretmek için kullanabileceğinden endişe ediyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli