Ücretsiz Numara Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sıradaki içerik:

Ücretsiz Numara Sorgulama Nasıl Yapılır?

Kosgeb Hangi Alanlarda Kredi Veriyor?

659 okunma — 12 Ocak 2022 14:09
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

kosgeb hangi alanlarda kredi veriyor

Kosgeb hangi alanlarda kredi veriyor sorusu çok fazla araştırılmaktadır. Küçük ve orta seviyeli iş yerlerini destekleme birimi olarak bilinen KOSGEB birçok alanda bireylere destek sağlamaktadır. Kosgeb destekleri iki kategoriye ayrılmaktadır. İlk kategoride imalat sektörü bilişim sektörü yer alırken ikinci kategori de ise bilimsel araştırma ev geliştirme faaliyetleri sektöründe destek sağlamaktadır. Bireyler bu iki kategoriden sadece birine başvurabilmektedir. İş yeri açma, hibe kredisi ve faizsiz kredi gibi  birçok destek sağlamaktadır.

Kosgeb iş yeri Açmak isteyen bireyler için girişimcilik kredisi de sunmaktadır. Böylelikle iş yeri açmak isteyen bireylere sermaye yardımı yapmaktadır. Ancak her kredi seçeneğinin kendine özgü bazı kurallar bulunmaktadır.

Kosgeb Girişimcilik Kredisi 

Kosgeb girişimcilik kredisi bireylere işyeri açmak amacıyla destek sağlanması için sunulan Kredi çeşididir. Böylelikle işyeri açmak isteyen bireylere lazım olan sermaye sağlanmaktadır.  Girişimcilik kredisinin kendine has bazı özellikleri bulunmaktadır. İş yerinin açılması için gerekli olan sermayenin %70’lik kısmı KOSGEB tarafından sağlanan girişimci kredisi ile desteklenmektedir. Ayrıca KOSGEB girişimcilik kredisi dışından faizsiz kredi ve hibe kredisi de sunmaktadır. Ancak gelişimde kredisinden faydalanan bireyler diğer Kredi seçeneklerinden faydalanamamaktadır.  Aynı zamandan girişimci kredisi ile iş yerine gereklidolan ana madde temin edilememektedir.

Girişimcilik kredisi bireyler işyerini açtıktan sonra sağlanmaktadır. Yani iş yer açılana kadar tüm sermayeyi bireyler temin etmektedir. İşyeri açıldıktan sonra girişimcilik kredisi ile harcanan sermaye ödenmektedir.

Kosgeb Kredi Başvuru Şartları

Kosgeb kredi başvuru şartları destek kredisi almak isteyen bireyler tarafından çok fazla araştırılmaktadır. Her kredinin kendine has bazı özel şartları bulunmaktadır. Ondan dolayı KOSGEB Kredi başvurusu yapmadan önce bireylerin istenen şartları incelemesi önerilmektedir. KOSGEB kredisinden sadece 18 yaş üzerinde bulunan bireyler faydalanabilmektedir. Ayrıca bireylerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.

Girişimcilik kredisine başvuran bireylerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması Kredi şartlarından biridir. İş yeri ortaklarından herhangi birisi yabancı uyruklu olduğu takdirde bireyler KOSGEB kredi başvurusunda bulunamaz. Ayrıca girişimcilik destekleri için bireylerin girişimcilik eğitim sertifikasının da olması istenmektedir. Kredi başvurusunda bulunmadan önce şartları incelemeniz önerilmektedir.

Benzer İçerikler
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli